Κατρούγκαλος: Κάποιοι θα πρέπει να μάθουν να πληρώνουν

Υπεραμύνθηκε της πρότασής του για το Ασφαλιστικό ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. O υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για κοινωνική δικαιοσύνη τονίζοντας ότι κάποιοι είχαν μάθει να μην πληρώνουν, διευκρινίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι θα προστατευθούν όσοι έχουν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ το χρόνο. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα για μείωση στις κύριες συντάξεις.

Στη συνέντευξή του  ο υπουργός Εργασίας είπε χαρακτηριστικά πως κανένας εργαζόμενος με εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αντίθετα ενδέχεται να έχει και οφέλη, όποιος έχει εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ, είπε ο υπουργός.

Μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ο κ. Κατρούγκαλος επιβεβαίωσε ότι οι σημαντικότερες ενστάσεις των δανειστών είναι στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, στο ύψος της Εθνικής Σύνταξης, αλλά και στην ανταποδοτικότητα του συστήματος, ωστόσο τόνισε ότι είναι λάθος ότι το ΔΝΤ ζητάει μείωση των κύριων συντάξεων.

Σε ό,τι αφορά στις μειώσεις που προβλέπονται με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων ο υπουργός απάντησε δίνοντας μια αισιόδοξη (έστω και σε βάθος χρόνου) πλευρά του νέου συστήματος μέσω της ρήτρας ασφάλισης που προβλέπει αυξήσεις εάν υπάρξει ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα