Κατά νόμου του Γ. Βρούτση προσέφυγε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Κατά του νόμου Βρούτση βάσει του οποίου απαγορεύεται στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης να έχουν παράλληλα και τη συνδικαλιστική ιδιότητα προσέφυγε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρωην βουλευτής προσέφυγε με την ιδιότητα του συνηγόρου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ). Ειδικότερα τα μέλη του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ με την προσφυγή τους στο ΣτΕ στρέφονται κατά του επίμαχου νόμου αλλα και της σχετικής απόφασης του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματικός, καθώς αντίκειται στην αρχή της συνδικαλιστικής ελευθερίας, την ελεύθερη αναπτυξη της προσωπικότητας «με την μορφή της ελεύθερης συμμετοχής στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας», όπως και στην αρχή της αναλογικότητας.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν, επίσης, οτι παραβιάζεται και το άρθρο 43 του Συντάγματος καθώς για παρόμοια θέματα πρέπει να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα και όχι υπουργική απόφαση όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα