ΚΑΪΛΗ: “Δεν άκουσα κάτι ουσιαστικό από τον Ζάεφ για το σύνταγμα και την ταυτότητα”

«Ο κ. Ζάεφ δείχνει αυτήν τη στιγμή ότι έχει πολύ καλή πρόθεση να προχωρήσει για την εξεύρεση μίας λύσης και το θεωρώ πολύ σημαντικό. Αυτό που δεν άκουσα, όμως, είναι κάτι ουσιαστικό ως προς την ταυτότητα και το Σύνταγμα» δήλωσε η ευρωβουλευτής της «Ελιάς», Εύα Καϊλή, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον ομόλογό του της πΓΔΜ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.

Ερωτηθείσα, εάν συμμερίζεται τη θέση για μία σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ erga omnes, η κ. Καϊλή απάντησε: «Η θέση της παράταξής μου, όπως είχε διαμορφωθεί από το ’92 και από το ’95 και επί Ανδρέα Παπανδρέου ήταν πολύ συγκεκριμένη, δεν έχει αλλάξει κάτι. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι όλοι έχουν τη διάθεση να δουν και να δούμε ποια είναι αυτά τα οποία θα έλθουν στο τραπέζι. Έναντι όλων σημαίνει ταυτότητα, Σύνταγμα και όχι να τους αναγνωρίζουμε εμείς με μία ονομασία και όλοι οι άλλοι με μία άλλη».

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη εξήγησε: «Αυθόρμητα διοργανώθηκε από συλλόγους Μακεδόνων σε όλον τον κόσμο. Πολλές από τις ομιλίες ήταν ακραίες και δεν μας εκφράζουν, αλλά η διοργάνωση οφείλεται στον κόσμο και σε κανέναν άλλο, που θα προσπαθήσει ίσως να καπηλευτεί τη συγκέντρωση αυτή, η οποία ανήκει στον κόσμο και ήμουν μία από αυτούς».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Χατζησωκράτη, ότι δεν χαίρεται για τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο, η κ. Καϊλή σημείωσε: «Και εγώ δεν χαίρομαι για πολλές άλλες απόψεις που έχει η ΔΗΜ.ΑΡ.».

Αναφερόμενη στον συνάδελφό της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, τόνισε: «Χαρακτήρισε όλους τους Έλληνες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο εθνικιστές, εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων. Μάλιστα, θεώρησε σωστό να στείλει μία αναφορά σε συναδέλφους του στο Ευρωκοινοβούλιο, αναφέροντας ονομαστικά τι έχει κάνει ο καθένας και ποια είναι η δική του εκτίμηση. Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο -για μένα είναι και ντροπιαστικό- από έναν Έλληνα ευρωβουλευτή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα