Κεδίκογλου: Αναγκαία η ρύθμιση για την ψηφιακή εκπομπή προγράμματος

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία, η ρύθμιση για την ψηφιακή εκπομπή προγράμματος των τηλεοπτικών σταθμών, μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και έγινε αποδεκτό.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου πρόκειται για αναγκαία ρύθμιση, ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη και απρόσκοπτη μετάβαση των καναλιών στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Όπως σημείωσε η διαδικασία της αδειοδότησης θα γίνει κανονικά, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να  υπάρξουν έσοδα και για το κράτος και ότι προϋπόθεση για τη νόμιμη λειτουργία τους είναι η συμμετοχή τους στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

«Είναι αυτονόητο ότι όσοι δεν υποβάλουν αίτηση δεν θα λειτουργήσουν. Είναι αυστηρά προσδιορισμένη η ισχύς του νόμου για τον χρόνο λειτουργίας τους, μέχρι τη διενέργεια του διαγωνισμού», τόνισε.

Ο κ. Κεδίκογλου, απαντώντας στην σφοδρή κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης , έκανε σαφές ότι «η ρύθμιση είναι προσωρινή, για να μην μείνουν χωρίς τηλεοπτικό περιεχόμενο οι περιοχές της επαρχίας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αδειοδότηση.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «κακόπιστα» τα σχόλια των εκπροσώπων της Αντιπολίτευσης ότι συνεχίζει να στηρίζει ένα «διαπλεκόμενο μιντιακό σύστημα», χαρίζοντας τηλεοπτικές συχνότητες και επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία ώστε να λυθεί το πρόβλημα συγκρότησης του νέου ΕΣΡ, τα μέλη του οποίου πρέπει να έχουν τη στήριξη των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, προκειμένου να προχωρήσει η έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού με τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση των αδειών.

Τέλος, ο κ. Κεδίκογλου διευκρίνισε ότι η Δημόσια Τηλεόραση έχει εξαιρεθεί από τη διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού για την ψηφιακή συχνότητα πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ, καθώς έχει εξασφαλισμένο φάσμα και είναι εκτός της διαδικασίας των ιδιωτικών καναλιών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα