ΚΕΡΑΜΕΩΣ: “Παροιμιώδης η ολιγωρία του υπουργού Παιδείας με τα πανεπιστημιακά συγγράμματα”

“Από τον Ιούλιο είχαμε επιστήσει την προσοχή στον υπουργό Παιδείας για τα πανεπιστημιακά συγγράμματα, αλλά δεν μας άκουσε και τώρα οι μαθητές έμειναν χωρίς βιβλία για το χειμερινό εξάμηνο”. Αυτά τονίζει η Νίκη Κεραμέως, τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Κερμαέως είναι:«Με ερώτησή μας, ήδη από τον Ιούλιο, η οποία ουδέποτε απαντήθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό, κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική ασφυξία στην οποία οδηγούνταν οι εκδοτικές επιχειρήσεις πανεπιστημιακών συγγραμμάτων από τις έναντί τους κρατικές ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Ρωτούσαμε, μεταξύ άλλων, πώς θα εξασφαλίσει το Υπουργείο Παιδείας ότι η διανομή των συγγραμμάτων προς τους φοιτητές θα πραγματοποιηθεί ομαλά την ακαδημαϊκή χρονιά που επρόκειτο να ξεκινήσει μετά από μερικούς μήνες.
Η σιωπή της ηγεσίας ήταν εκκωφαντική. Και αυτό γιατί δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια, γεγονός που οδήγησε στην πρόσφατη απόφαση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) να αναστείλει τη διανομή των συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.
Η ολιγωρία του Υπουργείου Παιδείας θέτει σε άλλον έναν κίνδυνο την απρόσκοπτη λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου, αλλά και το κοινωνικό αγαθό της γνώσης, τα οποία δήθεν υπερασπίζεται»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα