Κερδίζει και εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός 1-0 στη Λάρισα

Ο Παναθηναϊκός έσπασε την εκτός έδρας κατάρα στην Λάρισα και πέτυχε το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα μετά από τις 31 Μαΐου του 2017.

Μετά από 11 ανεπιτυχή ταξίδια (5 ισοπαλίες, 6 ήττες), ο Παναθηναϊκός έσπασε το ρόδι και έκανε διπλό στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη με γκολ του Λουντ επικράτησε με 0-1 της Λάρισας στην AEL FC Arena και πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα μετά από 264 ημέρες, αφού την τελευταία φορά που οι πράσινοι είχαν πανηγυρίσει διπλό στο πρωτάθλημα ήταν στις 31 Μαΐου στο 2-3 επί του ΠΑΟΚ στην τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ.

Εξαιρετική η παρουσία των παικτών του Ουζουνίδη στο τακτικό κομμάτι, ήξεραν τι να κάνουν μέσα στο γήπεδο και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να απειλήσουν. Ενδεικτικό είναι πως η μοναδική καλή ευκαιρία της ΑΕΛ στο παιχνίδι ήρθε στο 89ο λεπτό!
«Βλέπει» πεντάδα μετά τη νίκη του ο Παναθηναϊκός που ανέβηκε στους 27 βαθμούς και βρίσκεται στο -4 από τον Πανιώνιο. Παραμένει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας η ΑΕΛ και στους 22 βαθμούς, ωστόσο έχει ένα… μαξιλαράκι ασφαλείας (σσ. έξι βαθμούς) από την ζώνη ασφαλείας.
 Υποδέχεται την Λαμία την ερχόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός, με την ΑΕΛ να παίζει για δεύτερη σερί αγωνιστική στο γήπεδό της με αντίπαλο τον Πλατανιά! 

Με σκοπό να πάρει τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός και το κατάφερε. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη είχαν την κατοχή και δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να βγουν από το… καβούκι τους, ενώ όσο περνούσε η ώρα άρχιζαν να αυξάνουν την πίεσή τους, ψάχνοντας το γκολ με ορθολογικό τρόπο. Και το βρήκαν στο 19ο λεπτό στην πρώτη τους τελική. Μετά από βαθιά μπαλιά του Τζανδάρη, ο Δώνης έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και έβγαλε τον Λουντ απέναντι από τον Μπόζοβιτς, με τον Φιλανδό να τελειώνει υπέροχα τη φάση για το 1-0.

Η κατοχή του Παναθηναϊκού είχε καρποφορήσει, το γκολ είχε έρθει αλλά οι «πράσινοι» συνέχιζαν να ελέγχουν το ματς, ψάχνοντας και δεύτερο τέρμα. Λίγο έλειψε να το πετύχουν στο 23ο λεπτό αλλά μετά το γύρισμα του Λουντ, ο Δώνης δεν κατάφερε να βρει εστία σχεδόν από την μικρή περιοχή καθώς παρενεβλήθη το σώμα του Ζίζιτς! Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποιούσαν μία από τις καλύτερες εκτός έδρας εμφανίσεις τους, ήταν άριστοι τακτικά και είχαν περιορίσει στο ελάχιστο τους αντιπάλους τους, που δεν κατάφεραν στο πρώτο 45λεπτο να ανησυχήσουν τους «πράσινους» σε καμία στιγμή.

Με αλλαγή για την ΑΕΛ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Φυντάνη να βγάζει τον αρνητικό Λαγό και να περνάει στη θέση του τον Αγκάνοβιτς. Η αλλαγή αυτή βοήθησε τους γηπεδούχους να βελτιώσουν το αγωνιστικό τους πρόσωπο αλλά και πάλι δυσκολεύονταν πάρα πολύ όχι μόνο να δημιουργήσουν φάσεις αλλά και να πατήσουν περιοχή. Από την άλλη μεριά, οι παίκτες του Ουζουνίδη διαχειρίζονταν άριστα το παιχνίδι και το υπέρ τους προβάδισμα. Έφτιαξαν δε στο 57’ μία πολύ καλή ευκαιρία για να σκοράρουν για δεύτερη φορά και να «κλειδώσουν» τη νίκη αλλά μετά το γύρισμα του Λουντ, ο Μπόζοβιτς μπλόκαρε το σουτ του Χατζηγιοβάνη.

Τα λεπτά περνούσαν, ο Φυντάνης ολοκλήρωσε γρήγορα γρήγορα τις αλλαγές του θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του αλλά δεν τα κατάφερε. Οι παίκτες του παρότι πήραν την κατοχή, έδειχναν ανήμποροι να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα του Παναθηναϊκού και οι «πράσινοι» κρατούσαν εύκολα το προβάδισμα. Οι δυνατές μονομαχίες ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων ήταν συχνές, με τον Κάτσε να αποχωρεί με πρόβλημα στη μύτη από αγκωνιά του Γουάλας, ενώ και ο ρυθμός ήταν κάκιστος. Η μοναδική καλή ευκαιρία για τους «βυσσινί» ήρθε στο 89ο λεπτό με την κεφαλιά του Μιλοσάβλιεβιτς να περνάει λίγο άουτ και το 0-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Στυλιαρά.

ΑΕΛ (Η. Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (67’ Περόνε), Γκοϊκοβιτς (62’ Γκόλιας), Ζίζιτς, Γουάλας, Λαγός (46’ Αγκάνοβιτς), Αντονι, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν, Ναζλίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Ινσούα, Κουλιμπαλί, Κάτσε (87’ Κολοβέτσιος), Τζανδάρης (94’ Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης (74’ Στάικος), Λουντ, Δώνης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα