Κερδίζει «πόντους» ανανέωσης ο Αναστασίου!

Η νίκη στην Τούμπα ενδεχομένως να αποτελέσει ορόσημο για την αγωνιστική αντεπίθεση του Παναθηναϊκού σε επίπεδο διεκδίκησης του τίτλου, αλλά δεν περιορίζεται εκεί, αφού φαίνεται να ανατρέπεται το κλίμα για τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος κέρδισε πολλούς πόντους, ακόμη και στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του.

Σύμφωνα με όσα λέγονται στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ, αυτή η στιγμή είναι η κατάλληλη να τονώσουν την ψυχολογία της ομάδας, θέτοντας θέμα νέου συμβολαίου στον Έλληνα τεχνικό, αλλά και αναπροσαρμογών συμβολαίων σε όσους παίκτες εξελίχθηκαν σε ηγετικές φυσιογνωμίες για την 11άδα του «τριφυλλιού».

Ο Γιάννης Αλαφούζος γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι της ψυχολογίας και είναι διατεθειμένος να το παίξει, όπως εξάλλου το έχει αποδείξει σε πλείστες περιπτώσεις και ειδικότερα στις επαφές του με παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Η διοίκηση θεωρεί ότι ο Γιάννης Αναστασίου χειρίστηκε πολύ καλά το βαρύ πρόγραμμα αγώνων που είχε η ομάδα, η οποία στάθηκε όρθια και πλέον έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Με σαφώς ελαφρύτερο πρόγραμμα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και τον τίτλο και όντας ομάδα ψυχολογίας, η καλύτερη τακτική θα είναι η τόνωση του ηθικού παικτών και τεχνικής ηγεσίας.

Τόσο στους αγώνες με την PSV Αϊντχόβεν, όσο και – πολύ περισσότερο – με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν με τη σωστή τακτική και κατάφεραν να διασώσουν πρώτα απ’ όλα το κύρος τους, αλλά και τη χρονιά, μένοντας ζωντανοί και σε απόσταση βολής από το γκρουπ που οδηγεί την κούρσα του φετινού πρωταθλήματος.

Εξυπακούεται πως τα αποτελέσματα των επόμενων αγώνων θα κρίνουν πολλά, τόσο για την πορεία της ομάδας, όσο και για το μέλλον του Γιάννη Αναστασίου. Στην παρούσα φάση πάντως, ο προσανατολισμός είναι να δοθεί συνέχεια στη συνεργασία του «τριφυλλιού» με τον Έλληνα προπονητή, ο οποίος δουλεύει πολύ και δείχνει να «δένει» με τη φιλοσοφία της ομάδας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα