ΚΙΔΗΣΟ: “Ο Τσίπρας παραδέχθηκε τα ανήθικα ψεύδη που είπε στον λαό”

Ευθεία ήταν η επίθεση του ΚΙΔΗΣΟ προς τον πρωθυπουργό για τα όσα είπε στη Βουλή κατά την συζήτηση της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Χαρακτηριστικά το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου τονίζει πως “επιβεβαίωσε στο ακέραιο, την αλήθεια της κριτικής που του ασκείται, όχι μόνον για τις πολιτικές επιλογές του, που βρίσκονται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τις προεκλογικές του υποσχέσεις, αλλά κυρίως, για το πολιτικό ήθος που χαρακτηρίζει τον ίδιο και την κυβέρνηση της οποίας ηγείται”.

Στη συνέχεια το ΚΙΔΗΣΟ τονίζει τρεις λόγους σύμφωνα με τους οποίους ο κ. Τσίπρας ψεύδεται συστηματικά. Αναλυτικά:

Πρώτο. Παραδέχτηκε πως, ό,τι έλεγε πριν από τις εκλογές του 2015 – και στις δύο εκλογικές μάχες, αποτελούσαν συνειδητά ψεύδη, δηλαδή, συνειδητή πολιτική απάτη. Παραδέχτηκε πως “δεν είχε σχέδιο” για να αντιμετωπίσει τους εταίρους – δανειστές και ακόμη περισσότερο ότι, “δεν είχαν υπολογίσει” πως οι συσχετισμοί στην Ευρώπη δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι προφανές ότι αυτήν την πραγματικότητα δεν την έμαθε μετά τις εκλογές, αλλά την ήξερε και παρά ταύτα, ψευδόταν συνειδητά. Εκτός κι αν αποδεχτούμε ότι δεν το ήξερε, οπότε είναι επικίνδυνος για τους Έλληνες και τη χώρα. Ουσιαστικά σήμερα ο κ. Τσίπρας, παραδέχτηκε ότι, όχι μόνον έλεγε ψέματα και δεν είχε σχέδιο, αλλά και ότι εξ’ αυτού του λόγου οδηγήθηκε στην ανάγκη να αποδεχτεί όλες ανεξαιρέτως τις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ δημιούργησε και επιπρόσθετες τις οποίες και πληρώνει ακριβά δύο χρόνια τώρα ο Ελληνικός λαός και θα συνεχίσει να τις πληρώνει για χρόνια.

Δεύτερο. Παραδέχτηκε ότι, το ψευτο-δημοψήφισμα των 5 ημερών, το καλοκαίρι του 2015, ήταν για να μεταβιβάσει την ευθύνη για την πολιτική του απάτη στο λαό. Είπε ότι κατόπιν ζήτησε την εντολή του Ελληνικού λαού – το μεγάλο κόλπο, για να ξεπλύνει τόσο τις “αυταπάτες” που ήταν απάτες, όσο και το κλεμμένο ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ”.

Τρίτο και χειρότερο – το οποίο και επιβεβαιώνει απολύτως, ότι έχει πάντα κατά νου την καταφυγή στην πολιτική απάτη, αδιαφορώντας για την πραγματικότητα, τους πολίτες και τη χώρα. Μας αποκάλυψε πως το κυρίαρχο στην σκέψη του, είναι οι εκλογικές μάχες μετά από 2-3 χρόνια, καθώς και οι συμπεριφορές των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών τότε. Αυτό που δεν μας είπε, είναι αν έχει σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και την επόμενη ημέρα – τι λέει η κυβέρνησή του και ο ίδιος για το σήμερα και το αύριο των πολιτών και της χώρας. Είναι σαφές, πως το μόνο που τον απασχολεί είναι η προσωπική πολιτική του επιβίωση – είναι το μόνο για το οποίο σχεδιάζει.

Ποιος λαός, ποια χώρα… Προφανώς, ο κ. Τσίπρας, δεν θα μάθει ποτέ ότι, η πολιτική έχει περιεχόμενο και αποστολή, ότι απαιτεί την αλήθεια και πρέπει να αφορά τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και της χώρας. Ψιλοπράγματα για τον κ. Τσίπρα”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα