ΚΙΔΗΣΟ: “Πραγματική διερεύνηση και όχι άλλο ένα πανηγύρι λάσπης”

Στη γραμμή του Ποταμιού κινήθηκε και το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, το ΚΙΔΗΣΟ, σε ό,τι αφορά την θέση που πήρε στο θέμα Novartis και στην αγωνιώδη προσπάθεια της να κατασκευάσει ενόχους με καταθέσεις τριών υπό προστασία μαρτύρων. Στην ανακοίνωση του το ΚΙΔΗΣΟ αναφέρεται στην κυβέρνηση Παπανδρέου και στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ενώ αποφεύγει να καλύψει οιονδήποτε εκ των αναφερόμενων στην δικογραφία. Αντίθετα ζητά διερεύνηση ουσίας από την δικαιοσύνη και όχι άλλο ένα πανηγύρι λάσπης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ: “Όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου έφερε μεταξύ άλλων την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και το Παρατηρητήριο Τιμών για τα φάρμακα, υπήρξε συσπείρωση συμφερόντων για να εμποδίσουν την εφαρμογή της, με δικαιολογίες που κυμαίνονταν από την απαξίωση για το τεχνικό μέρος, μέχρι το δήθεν ηλεκτρονικό αναλφαβητισμό των ιατρών.

Τα μέτρα εφαρμόστηκαν και απέφεραν μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στο μισό, από αυτό που την είχε εκτοξεύσει η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή, με συγκεκριμένες αποφάσεις και καταργήσεις ρυθμίσεων, όπως της λίστας φαρμάκων.

Για όποιον δεν πάσχει από κομματικό οπαδισμό, για όποιον δεν εξαρτά την επιβίωση του από τη διαφθορά και τη σπατάλη του κρατικού κορβανά, για όποιον δεν καιροσκοπεί κυνικά πάνω από τα προβλήματα του Ελληνικού λαού, είναι σαφής η κατεύθυνση των θετικών μεταρρυθμίσεων που μπορούν να γίνουν στη χώρα για την έξοδο από την κρίση. Τέτοιες μεταρρυθμίσεις δεν είδαμε ούτε από τη Ν.Δ. στο παρελθόν, ούτε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σήμερα. Το αντίθετο. Είτε για να διαμορφώνουν πελατειακές σχέσεις με συμφέροντα, είτε για να παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια στο όνομα, δήθεν, του δημοσίου συμφέροντος.

Αν ενδιέφερε πραγματικά και τους μεν και τους δε, το δημόσιο συμφέρον, το πρώτο που θα έπρεπε να κάνουν, είναι τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε να διασφαλίζονται έμπρακτα τα συμφέροντα των πολιτών και να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και το «τελευταίο Ευρώ», που διατίθεται για την υγεία των πολιτών.

Τούτων λεχθέντων, είναι αυτονόητη η στάση μας σε ό,τι αφορά τη δικογραφία που έχει συνταχθεί στο πλαίσιο της διεθνούς έρευνας για τυχόν αθέμιτες πρακτικές από εταιρεία φαρμάκων – όλα στο φως.

Όπως είναι αυτονόητη η έλλειψη εμπιστοσύνης πως θα ακολουθήσουν αυτή τη γραμμή, με δίκαιους και ευπρεπείς όρους, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μακάρι να μας διαψεύσουν.

Μακάρι να μην δούμε ένα ακόμα πανηγύρι λάσπης χωρίς αποτέλεσμα, από αυτά που διαχρονικά έχουν απαξιώσει τα κόμματα και την πολιτική.

Μακάρι η Δικαιοσύνη, να διερευνήσει κάποια στιγμή και τις ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας, μέρος των οποίων, αφορούν τις σπατάλες στο χώρο της υγείας”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα