Κικίλιας: «Να παραιτηθεί αμέσως ο Τσίπρας αν δεν μπορεί να κυβερνήσει»

Την άμεση παραίτηση του κ. Τσίπρα ζητά ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ απατώντας στα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης. Μάλιστα ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη που ανέπτυξε στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη
Σε ερώτηση για τα σενάρια οικουμενικής Κυβέρνησης, ανέφερε:

«Αν ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα, οφείλει να παραιτηθεί αμέσως. Ας μην αναζητά συνενόχους. Και εν τοιαύτη περιπτώσει, από την παρούσα Βουλή, άλλη Κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει από πολύ νωρίς – και με τη Συμφωνία Αλήθειας, που ανέπτυξε με την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη – παρουσιάσει στην ελληνική κοινωνία, μια έντιμη, καθαρή συμφωνία και ένα οδικό χάρτη για να βγούμε από την κρίση και τα προβλήματα τα οποία μας ταλανίζουν».

Σε ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, δήλωσε:

«Η συμφωνία στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών μετά από επιμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο τρόπος να υπάρχει κανονικότητα και τάξη είναι ο διαχωρισμός προσφύγων και οικονομικών μεταναστών και τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. Τα είχαμε μέχρι το 2014. Τα αποτελέσματα της τελευταίας διακυβέρνησής μας, ήταν μετρήσιμα και στην τάξη και στην ασφάλεια της χώρας και στον ανθρωπισμό και στο γεγονός ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στον τουρισμό εκείνο το καλοκαίρι και κανένα πρόβλημα στις κοινωνίες του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Χαιρόμαστε που, έστω, μετά από 2 χρόνια τελικά και εκ της ανάγκης, οι Υπουργοί της Κυβέρνησης Τσίπρα, της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσχωρούν σε αυτά τα οποία λέγαμε. Όμως, τονίζω ότι ανησυχούμε πολύ για το συγκεκριμένο θέμα και θεωρούμε ότι πολύ αργά γίνεται αυτή η στροφή και πάντως, όχι ειλικρινώς. Θα περιμέναμε, ίσως, μία συγγνώμη.
Και βέβαια, δεν είναι ο μόνος που έρχεται στη θέση μας. Άκουσα και επικροτώ τη θέση του Αρχηγού του Ποταμιού, του κ. Σταύρου Θεοδωράκη, για Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Είναι κάτι το οποίο είχε πει, εδώ και πολλούς μήνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Να σας θυμίσω ότι έχει τονίσει το πόσο σημαντικό είναι να εμφυσήσουμε αίσθημα τάξης και ασφάλειας στη χώρα. Και άλλωστε, για να το συνδέσω και με την οικονομία, κανείς δεν μπορεί να επενδύσει σε μία χώρα που δεν υπάρχει ασφάλεια.
Να υπενθυμίσω επίσης ότι, μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Τσακαλώτος, μίλησε για 2,5% πλεονάσματα μετά το 2018, προκειμένου να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές και τις ασφαλιστικές εισφορές στις επιχειρήσεις. Χαιρόμαστε γιατί, αυτό έχουμε πει στη Συμφωνία Αλήθειας, εδώ και πάρα πολύ καιρό. Έχουμε μιλήσει για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2%, για ανάπτυξη 4% και δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας το χρόνο. Και το έχουμε πει όχι με αστερίσκους, το έχουμε πει χωρίς αστερίσκους. Πιστεύουμε στη μείωση των δαπανών που θα φέρει μείωση της φορολογίας και θα δημιουργήσει δουλειές. Είναι βασικό κομμάτι του πολιτικού αφηγήματός μας, βασικό κομμάτι της Συμφωνίας Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ελληνική κοινωνία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα