Κινδύνευσαν μωρά στην Κοζάνη… κύριε υπουργέ

Δύο μωρά κόντεψαν να χάσουν τη ζωή τους. Περιουσίες καταστράφηκαν. Μία πόλη περιήλθε σε… εμπόλεμη κατάσταση, θυμίζοντας εικόνες από… Συρία. Όλα αυτά στο κέντρο της Κοζάνης και στον… απόηχο ενός ακόμα ραντεβού οπαδών για ξύλο!

Το γεγονός; Οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Άρη συγκρούστηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Κοζάνης, έξω από τον σύνδεσμο των «κιτρινόμαυρων». Κρατούσαν λοστάρια, μαχαίρια, καδρόνια και πετούσαν φωτοβολίες και μολότοφ ο ένας στον άλλον, δίχως να τους ενδιαφέρει αν γύρω τους υπήρχαν άνθρωποι, σπίτια, περιουσίες.

Αποτέλεσμα; Να αρπάξει φωτιά ένα σπίτι και να κινδυνεύσει η ζωή δύο μωρών, τα οποία κοιμόντουσαν στο δωμάτιό τους. Όσα διαβάσατε παραπάνω, δεν προκλήθηκαν σε κάποιο γήπεδο. Ούτε υπήρξε αφορμή κάποια αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων. Δεν δόθηκε κάποιο «μούφα» πέναλτι, ούτε οι αντίπαλοι οπαδοί έβρισαν ή πρόσβαλαν τα… ιερά και όσια.

Τι συνέβη; Απλά, οι επικεφαλής της μίας παρεούλας, με τους επικεφαλής της άλλης παρεούλας, είπαν να λύσουν τις διαφορές τους, γιατί… έτσι τους την «κάρφωσε». Μάζεψαν πενήντα «τελειωμένους» ο ένας και πενήντα «τελειωμένους» ο άλλος, έδωσαν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και έκαναν το κομμάτι τους στο κέντρο της πόλης. Τι και αν καταστράφηκαν περιουσίες; Τι και αν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές; Πάνω απ’ όλα η… μαγκιά, ο… έλεγχος της περιοχής και το… νταηλίκι! Ούτε καν οι φανέλες και τα εμβλήματα των ομάδων. Μόνο η λογική του… νταή και η αίσθηση του… «είμαι οπαδός και κανείς δεν με αγγίζει»!

Η αστυνομία παρενέβη γρήγορα, όπως και η πυροσβεστική. Συνελήφθησαν και τρία άτομα. Από τα εκατό και πλέον, «μαντρώθηκαν» οι τρεις. Κάτι είναι και αυτό…

Όμως, κύριε υπουργέ, πιστεύετε αλήθεια ότι με τα μέτρα που λάβατε, επιφέρατε καίριο πλήγμα στη γηπεδική βία; Κύριε Κοντονή, με την κάρτα φιλάθλου, με τους αποκλεισμούς των αντίπαλων οπαδών και την απαγόρευση των μετακινήσεων, με τις αυστηρές ποινές που θεσπίσατε, πιστεύετε άραγε ότι αντιμετωπίσατε την οπαδική βία; Αν εσείς, κύριε υπουργέ και οι σύμβουλοί σας, έχετε πραγματικά την αίσθηση ότι με… ασπιρίνες, θα καταπολεμήσετε τον «καρκίνο», το μόνο που θα καταφέρετε, θα είναι να αποδείξετε πόσο μακριά από το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεστε. Πόσο μακριά από την πηγή.

Καθημερινά, κύριε Κοντονή, συμβαίνουν διάφορα μεταξύ οπαδών. Πολύ μακριά από τα γήπεδα. Αν στόχος σας είναι να μεταφέρετε την οπαδική βία στους δρόμους, τότε το πετύχατε απόλυτα. Τα τελευταία γεγονότα, άραγε, κύριε Κοντονή, δεν έχουν προβληματίσει εσάς και το επιτελείο σας; Οπαδοί από την Κροατία συνεργάζονται με εγχώριες «δυνάμεις», ενώ Σέρβοι χούλιγκανς κάνουν… παρέλαση από το Βελιγράδι στην Αθήνα, για να πλακωθούν και να μαχαιρώσουν Κροάτες στο «Ελ. Βενιζέλος», στα Σπάτα, σε συνεργασία με άλλους εγχώριους οπαδούς. Κροάτες δέχονται επίθεση από «εγχώριους» οπαδούς στην Ομόνοια, οι οποίοι πήγαν να τους κάψουν ζωντανούς μέσα σε ταξί, ενώ όλο το βράδυ είχαν βγει για… κυνήγι σε όλη την Αττική! Ραντεβού δίνονται έξω από συνδέσμους, μολότοφ πετάνε σε κτίρια, ξύλο, μαχαιρώματα και τσαμπουκάδες σε καθημερινή βάση, σε όλη την επικράτεια. Μακριά από τα γήπεδα κύριε Κοντονή. Ανάμεσα σε ανυπεράσπιστους πολίτες. Πάνω στις περιουσίες ανθρώπων, που καταστρέφονται.

Την ίδια στιγμή, που η Πολιτεία… δηλώνει ικανοποιημένη γιατί έχουν μειωθεί τα περιστατικά βίας στα γήπεδα! Αρκεί να μην φαίνεται στη βιτρίνα το «σάπιο προϊόν»! Κύριε Κοντονή… το βράδυ του Σαββάτου, κινδύνευσαν να καούν ζωντανά δύο μωρά! Αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα; Πιστεύετε ακόμα ότι έχετε «πατάξει» την οπαδική βία; Σας ενδιαφέρει η πραγματικότητα; Αν ναι, τι προτίθεστε να κάνετε; Κύριε υπουργέ, κινδύνευσαν δύο μωρά… ξυπνήστε!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα