Κιουτσούκης: Γενόσημο της ΝΔ η πολιτική Σαμαρά

Οξύτατη κριτική τόσο προς τον Αντώνη Σαμαρά όσο και προς την κυβέρνηση άσκησε ο διαγραφείς πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Νίκος Κιουτσούκης, μια ημέρα μετά την σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ με την οποία ουσιαστικά ζητούσε από τους βουλευτές να «ρίξουν» την κυβέρνηση καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό.

«Η ιδεολογία μας είναι ριζοσπαστικός κοινωνικός φιλελευθερισμός αυτό που ακολουθείται είναι κακέκτυπο, ή γενόσημο αν θέλετε, της ιδεολογίας μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κιουτσούκης κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά για ιδεολογική μετατόπιση και στροφή από τις θέσεις που είχε η ΝΔ.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κιουτσούκης «μέχρι τις 26/10/11 και η ΝΔ τα ίδια που λέγαμε εμείς έλεγε. Αυτό αφορά τον αρχηγό της ΝΔ και τα κορυφαία της στελέχη που έχουν κάνει στροφή είτε επικοινωνιακή είτε πολιτική, και δίνουν το δικαίωμα στο Βενιζέλο να λέει ότι δικαιώνεται η πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Είναι εγκληματικό για την κοινωνία το μείγμα αυτής της πολιτικής, δεν μπορεί να πάει άλλο».

Επαναλαμβάνοντας τα όσα αναφέρει η ΔΑΚΕ στην ανακοίνωση της το διαγραφέν στέλεχος σημείωσε ότι «το δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν μπορεί να βασίζεται ούτε σε κοινωνικά συντρίμμια ούτε κοινωνικά ερείπια. Δεν μπορεί η λιτότητα απο μόνη της να δώσει ανάπτυξη όσο μικραίνεις την πίτα μοιράζεις την φτώχεια, όχι σε πολιτικές Φριντμαν και Θάτσερ».

Δήλωσε, μάλιστα, σίγουρος ότι «οι θέσεις μας εκφράζουν το σύνολο των εργαζομένων στο 1,5 εκατ. ανέργους περιλαμβάνονται και ψηφοφόροι της ΝΔ».

Μιλώντας, δε, για το κείμενο αυτό καθ΄ αυτό σημείωσε με νόημα ότι «μόνον εγώ από όλη την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα που υπογράφει το κείμενο διαγράφηκα» συμπληρώνοντας ότι «εμείς ζητήσαμε μια ενδιάμεση λύση να αλλάξει ο προϋπολογισμός όχι να πέσει η συγκυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα