Κι άλλο πλήγμα για την ΕΠΟ

Σε πλήρη δικαίωση των θέσεων της FORTHNET για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπέλλου Ελλάδος, την τριετία 2013-2016 προχώρησε το Εφετείο Αθηνών, αναγνωρίζοντας τελεσίδικα ως άκυρη την απόφαση της ΕΠΟ να υπογράψει τη σύμβαση με την κυπριακή Media Goal, καθώς απέρριψε την Έφεση της ΕΠΟ κατά της υπ’ αριθμόν 731/2014 απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Επί της ουσίας, η ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κυπέλλου Ελλάδος στην κυπριακή εταιρία, πίσω από την οποία ενεργούσε ο Γιώργος Κούμας, αντιπροέδρου της ΚΟΠ, ο οποίος επίσης εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τον έλεγχο της διαιτησίας στο «Νησί της Αφροδίτης», αποδείχθηκε παράνομη και πλέον η FORTHNET ζητάει από τη νυν διοίκηση της ΕΠΟ, να αποκαταστήσει την τάξη, διακόπτοντας τη σύμβαση με την εν λόγο εταιρία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ FORTHNET
Η FORTHNET, ως άμεσα ενδιαφερόμενη, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Η Forthnet γνωστοποιεί ότι με την υπ. αριθμ. 2026/2015 τελεσίδικη απόφασή του, το Εφετείο Αθηνών επικύρωσε την υπ. αριθμ. 731/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πλήρη δικαίωση της θέσης της εταιρείας μας, καθώς αναγνωρίζει ως εξ υπαρχής άκυρη την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, με την οποία παρανόμως παραχωρήθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος, για την τριετία 2013-2016, στην Κυπριακή εταιρεία διαμεσολάβησης δικαιωμάτων «Media Goal LTD».

Η Forthnet είχε εξ αρχής καταγγείλει το παράνομο της απόφασης της ΕΠΟ, προσφεύγοντας στην Ελληνική Δικαιοσύνη, προς αποκατάσταση της νομιμότητας.

Μετά την έκδοση της ανωτέρω απόφασης του Εφετείου, αναμένουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ θα προβεί άμεσα σε όλες τις επιβαλλόμενες νόμιμες ενέργειες, διακόπτοντας άμεσα την παρανομία και προχωρώντας σε ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος με επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, ακολουθώντας αυτή τη φορά όλες τις νόμιμες διαδικασίες».

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις στα αστικά δικαστήρια, αναμένεται και η απόφαση για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, καθώς η FORTHNET, εκτός της αγωγής ακύρωσης, είχε καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας να ερευνηθεί αν η όλη διαδικασία εμπεριέχει και ποινικές ευθύνες για τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, που έλαβαν την απόφαση εκχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Την υπόθεση είχε αναλάβει η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάτα, η οποία προήχθη σε αντιεισαγγελέα Εφετών, προ διετίας και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάληξη της προκαταρκτικής εξέτασης για δίωξη ή μη των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ, που μετείχαν στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα