ΚΚΕ: “Η κυβέρνηση υλοποιεί όσα δεν τόλμησε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ”

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα (11/12) στη  Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018, και παρά το γεγονός ότι η όλη διαδικασία θα διεξαχθεί με δόσεις (σ.σ. άρχισε σήμερα, συνεχίζεται αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, διακόπτεται Πέμπτη, Παρασκευή και Σαββατοκύριακο και επαναδιεξάγεται την επόμενη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου) τα αίματα άναψαν από νωρίς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αιχμηρές για την κυβερνητική πλειοψηφία αναφορές του ειδικού αγορητή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων «η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι καταθέτει τον τελευταίο προϋπολογισμό των μνημονίων και αυτό την ίδια στιγμή που η ίδια υπογράφει πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, ύψους τουλάχιστον 2%, και ενώ δεν έχει καταργήσει κανέναν από τους μνημονιακούς νόμους».

Σύμφωνα με τον Περισσό, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα και αυτό ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση, εντός της ΕΕ, για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής εποπτείας στα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και η δημιουργία του ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου.

«Εκεί όμως που η σημερινή κυβέρνηση δίνει τα ρέστα της, είναι με τον ισχυρισμό για δίκαιη ανάπτυξη», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος για να επισημάνει ότι «ανάπτυξη στο καπιταλιστικό σύστημα είναι άδικη και ταξική ανάπτυξη γιατί ο κοινωνικά παραγόμενος πλούτος συγκεντρώνεται από μια φούχτα κεφαλαιοκράτες και γιατί διευρύνονται ακόμα περισσότερο οι κοινωνικές ανισότητες, αφού θεμέλιος λίθος της θωράκισης της καπιταλιστικής κερδοφορίας είναι η αύξηση της εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σχολίασε και τη φράση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δυνατό στο περιβάλλον μέσα στο οποίο αναγκάζεται να λειτουργήσει. «Ο υπουργός Οικονομικών, λέγοντας αυτά, αντιστρέφει την πραγματικότητα. Γιατί η κυβέρνηση αποτελεί την εμπροσθοφυλακή για την υλοποίηση όλων των στόχων που εξυπηρετούν σήμερα τς ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Είστε οι σημαιοφόροι. Υλοποιείτε όλα όσα απαιτεί σήμερα ο ΣΕΒ, απαιτεί η αστική τάξη, απαιτούν οι δεσμεύσεις έναντι της ΕΕ», είπε ο κ. Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε ότι η σημερινή κυβέρνηση υλοποιεί σήμερα όλα όσα δεν τόλμησε να κάνει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα δεν παρέλειψε να «προειδοποιήσει» ότι η κυβέρνηση «παίζει με τη φωτιά», μετατρέποντας την Ελλάδα σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή, μέσα από την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, μέσα από τη νέα βάση στην Αλεξανδρούπολη, μέσα από την εγκατάσταση νέων τύπων όπλων στον ‘Αραξο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα