ΚΚΕ: Πάλη του λαού ενάντια στην καταπίεση των μνημονίων

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά σε πολλές πόλεις της Αθήνας ικανοποίησε την ηγεσία του ΚΚΕ και σε συνδυασμό με την συμφωνία που ολοκλήρωσε η κυβέρνηση έδωσε το δικαίωμα στον Περισσό να ασκήσει κριτική εφ’ όλης της ύλης.

«Ας ελπίζουμε η Πρωτομαγιά του 2017 να αποτελέσει την πραγματική αφετηρία νέων μεγάλων δυναμικών εργατικών και λαϊκών αγώνων ανασύνταξης του κινήματος, για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης», είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ αναδεικνύοντας ως κεντρικό στόχο του κόμματός του «να καταργήσουμε όλους τους αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους, να αποδεσμεύσουμε τη χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, να διαγράψουμε μονομερώς αυτό το χρέος και βεβαίως να ανοίξουμε τον δρόμο της κοινωνικοποίησης, της οργάνωσης της παραγωγής, των υπηρεσιών, όλης της οικονομίας με κεντρικά επεξεργασμένο επιστημονικό σχέδιο».

«Μόνον έτσι», προσέθεσε, υπάρχει περίπτωση να προκύψει «πραγματική ευημερία του λαού μας ενάντια σε πολέμους, με ειρήνη, με την εργατική τάξη, τον λαό στην εξουσία» και αυτό είναι το «κάλεσμα που απευθύνει το ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό».

Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Κουτσούμπας, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται με σημαία τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όπως έκαναν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, και γι’ αυτό το αποτέλεσμα είναι συνεχή αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια διαρκείας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα