Κλήθηκαν παίκτες των «αιωνίων» στην εθνική μπάσκετ αλλά θα πάνε;

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Θανάσης Σκουρτόπουλος, κάλεσε για τις αναμετρήσεις της εθνικής στο δεύτερο «παράθυρο» των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 παίκτες των «αιωνίων». Το ερώτημα είναι αν θα πάνε και πόσοι; Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να μη φορέσουν την γαλανόλευκη καλαθοσφαιριστές από τον Παναθηναϊκό και του Ολυμπιακό.

Αφού, οι αγώνες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι στο Ηράκλειο, με Εσθονία και Μεγάλη Βρετανία στις 23 και 25 Φεβρουαρίου. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στις 22 τη Βαλένθια και στις 23 ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει, στη Μόσχα, τη Χίμκι. Ενώ στις 2/3 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, για την Euroleague.

Στις επιλογές του Θανάση Σκουρτόπουλου υπάρχουν και νέα πρόσωπα. Συγκεκριμένα οι Λεωνίδας Κασελάκης (Αστάνα), Μιχάλης Λούντζης (Τρίκαλα), Λευτέρης Μποχωρίδης (Άρης) και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΟΚ). Δεν κλήθηκαν οι Γιώργος Τσαλμπούρης, Βασίλης Μουράτος, Βασίλης Χρηστίδης και Χρήστος Σαλούστρος.

Αναλυτικά, την 24άδα της εθνικής έλαβαν πρόσκληση να στελεχώσουν οι: Γιάννης Αθηναίου (Άρης), Θανάσης Αντετοκούνμπο (Παναθηναϊκός), Παναγιώτης Βασιλόπουλος ΑΕΚ), Ίαν Βουγιούκας (Παναθηναϊκός), Χάρης Γιαννόπουλος (Ρέθυμνο), Νίκος Γκίκας (Προμηθέας), Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός), Λεωνίδας Κασελάκης (Αστάνα), Δημήτρης Κατσίβελης (ΠΑΟΚ), Αντώνης Κόνιαρης (ΠΑΟΚ), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (ΑΕΚ), Μιχάλης Λούντζης (Τρίκαλα), Βαγγέλης Μάντζαρης (Ολυμπιακός), Δημήτρης Μαυροειδής (ΑΕΚ), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Ντίνος Μήτογλου (Παναθηναϊκός), Γιάννης Μπουρούσης (Ζετζιάνγκ Γκουάνγκσα Λάιονς), Λευτέρης Μποχωρίδης (Άρης), Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός), Ιωάννης Παπαπέτρου (Ολυμπιακός), Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός), Ντούσαν Σάκοτα (ΑΕΚ), Κώστας Σλούκας (Φενέρμπαχτσε), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΟΚ).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα