Κλείνει τα γραφεία του Al-Jazeera το Ισραήλ. Αντιδράσεις από το κανάλι

 

Στην ανάκληση των διαπιστεύσεων των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazeera, τον τερματισμό λειτουργίας των γραφείων του, αλλά και την διακοπή των μεταδόσεων των δελτίων ειδήσεων, από την έδρα του στο Κατάρ, από τους παρόχους καλωδιακών και δορυφορικών συνδέσεων, στοχεύει το Ισραήλ,  σύμφωνα με τον υπουργό Επικοινωνιών, Αγιούμπ Καρά.

Ο υπουργός κατηγόρησε το τηλεοπτικό δίκτυο ότι «υποστηρίζει την τρομοκρατία», τονίζοντας ότι οι πάροχοι των καλωδιακών συνδέσεων έχουν συμφωνήσει με την διακοπή μετάδοσης των αραβικών και αγγλικών εκπομπών του δικτύου.

Η πλήρης διακοπή της λειτουργίας του ωστόσο θα απαιτήσει σχετική νομοθεσία.

«Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι είναι το μοναδικό δημοκρατικό κράτος στη Μέση Ανατολή και επαίρεται γι αυτό, αλλά, με την απόφασή του, ακολουθεί τον δρόμο των δικτατοριών που δεν αναγνωρίζουν την ελευθερία της έκφρασης και της ενημέρωσης», δήλωσε στο AFP στέλεχος του τηλεοπτικού δικτύου.

Παραλλήλως εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι ο ισραηλινός υπουργός Επικοινωνιών δικαιολόγησε την απόφαση χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα των «χωρών του αποκλεισμού, της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την κατηγορία για έλλειψη αντικειμενικότητας στην κάλυψη των γεγονότων της Ιερουσαλήμ τον περασμένο μήνα, ο υπεύθυνος του Al-Jazeera είπε: «Η κάλυψη των γεγονότων στα παλαιστινιακά εδάφη είναι επαγγελματική και αντικειμενική και οι Ισραηλινοί το έχουν αναγνωρίσει παραπάνω από μία φορά διότι φροντίζουμε να παρουσιάζουμε τις απόψεις και τις αντίθετές τους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα