“Κλείσιμο συμφωνίας και μετά εκλογές”

Αναγκαία θεωρεί την διενέργεια εκλογών, αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, ο Δημήτρης Βίτσας. Μιλώντας στον “ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, ανέφερε ότι “χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση, αυτό δεν μπορεί να σημαίνει τίποτε άλλο [παρά εκλογές]” και “βάση τη λαϊκή εντολή” τ απορρίπτοντας το σενάριο συγκρότησης ενός κυβερνητικού σχήματος ειδικού σκοπού.

Μάλιστα, σε μια ξεκάθαρη βολή προς τους εσωκομματικούς αντάρτες, υπογράμμισε ότι “η διαφορετικότητα δεν μπορεί να υπερβαίνει την ενότητα”. “Καλύτερα να χρεοκοπήσει μια πολιτική ρητορική παρά μια κοινωνία”, συμπλήρωσε με νόημα ο άλλοτε γραμματέας της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα μετά την κάλπη, ο κ. Βίτσας είπε πως βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με συγκεκριμένη στοχοθεσία σε πολλούς τομείς και συντονισμένες δράσεις ώστε να επιτευχθεί σταδιακά μια συνολική αναμόρφωση του παραγωγικού μοντέλου.

“Αυτό σημαίνει αναδιάταξη και του ιδιωτικού τομέα, που είναι πλήρως συνδεδεμένος με το Δημόσιο”, συμπλήρωσε.
Τέλος, σχετικά με το “Σχέδιο Β” που ετοίμαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο κ. Βίτσας επισήμανε πως ο στόχος της κυβέρνησης ήταν εξαρχής να υπάρξει μια ωφέλιμη συμφωνία, προσθέτοντας πως “δεν δίνει μεγάλη σημασία” σε οτιδήποτε βρίσκεται στο περιθώριο αυτής της προσπάθειας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα