Κλειστά θα παραμείνουν τα ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή τις αποφάσεις της Έκτακτης Συνόδου Ε.Ε. – Τουρκίας κατέθεσε ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία το συντομότερο δυνατόν.

Μία απόφαση που όπως λέει ο Έλληνας ευρωβουλευτής είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την Έκθεση Προόδου της Τουρκίας που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Αναλυτικά η ερώτηση του Μ. Κεφαλογιάννης έχει ως εξής:

«Στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαικής Ένωσης – Τουρκίας αναφέρεται ότι θα γίνει προετοιμασία για τις αποφάσεις όσον αφορά το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό.
»Τα κεφάλαια αυτά έχουν παγώσει για πολύ καιρό και για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Και θα μπορέσουν να ανοίξουν μόνο εάν η Τουρκία εκπληρώσει τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις της.
»Δεν μπορούν να ανοίξουν ως αντάλλαγμα στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία για το προσφυγικό.
»Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η Επιτροπή:
-Είναι σε γνώση της τα ανωτέρω;
-Προτίθεται να προβεί σε άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων σε αντίθεση με την Έκθεση Προόδου της Τουρκίας που δημοσίευσε το Νοέμβριο 2015;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα