“Κλιμακώνει τη βία το Κίεβο”

Για την κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία κατηγόρησε  το Κίεβο η Ρωσία και προειδοποίησε τη Δύση ότι η όποια προσπάθεια αύξησης οικονομικής πίεσης στη Μόσχα θα ήταν ένας «απολύτως καταστροφικός» εκβιασμός.

«Βλέπουμε απόπειρες να εκτροχιαστεί η ειρηνευτική πρόοδος και προσπάθειες ξανά και ξανά από την ηγεσία του Κιέβου να επιλυθεί το πρόβλημα με τη χρήση βίας στα νοτιοανατολικά της χώρα. Αυτές οι απόπειρες δεν οδηγούν πουθενά» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου.

«Αναμένουμε οι δυτικοί σύμμαχοι… να μην κάνουν τίποτα που θα έδινε στις Αρχές του Κιέβου την εντύπωση ότι όλες οι ενέργειές τους θα εξασφάλιζαν αυτομάτως υποστήριξη στη Δύση» πρόσθεσε.

Παράλληλα, κάλεσε τη Δύση να μην ενθαρρύνει την αντιρωσική υστερία και είπε ότι θα ήταν αφελές να θεωρηθεί ότι οι αυτονομιστές θα δέχονταν βομβαρδισμούς από τις κυβερνητικές δυνάμεις χωρίς να απαντήσουν.

Ο Λαβρόφ είπε ότι οι αυτονομιστές είχαν ξεκινήσει ενέργειες για την «εξάλειψη των θέσεων από τις οποίες οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν βομβαρδίσει κατοικημένες περιοχές και βαρύ οπλισμό».

Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε σήμερα ότι κάθε απόπειρα να αυξηθεί η οικονομική πίεση προς τη Μόσχα θα ήταν «απολύτως καταστροφική, αδικαιολόγητη και τελικά κοντόφθαλμη».

«Αντί να αυξήσουν την πίεση εις βάρος όσων αρνούνται να εμπλακούν σε διάλογο για την ειρηνική επίλυση της κρίσης, βλέπουμε να τίθεται εκ νέου ο οικονομικός εκβιασμός της Ρωσίας» τόνισε ο Πεσκόφ στο πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα