Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι

 

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι και οι λοιποί επιστημονικοί φορείς που αντιτίθενται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σήμερα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ενώ αύριο το πρωί στις 10 θα συγκεντρωθούν έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία όπου θα βρίσκεται ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος έχει προσκληθεί να μιλήσει σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για το ασφαλιστικό.

Εν τω μεταξύ σήμερα πραγματοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά συνέντευξη Τύπου του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. παρουσία βουλευτών και επιστημόνων.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργος Σταματογιάννης, δήλωσε εκ νέου την κατηγορηματική αντίθεση των δικηγόρων στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το επίμαχο προσχέδιο αντιστρατεύεται στοιχειώδεις συνταγματικές εγγυήσεις αφού ακυρώνει κάθε προσδοκία του νέου επιστήμονα, του ελεύθερου επαγγελματία και λειτουργεί τιμωρητικά σε όποιον μπορεί να εργάζεται, “δημεύοντας” την περιουσία του, όπως ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός έχει δηλώσει.

»Βάλλει κατά της συνταγματικής τάξης, δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου και καταρρακώνει το όποιο αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών, σε μια εποχή μάλιστα που η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της οφείλουν να επιτελέσουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο για να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών ώστε να μην εξαθλιωθεί πλήρως ο κοινωνικός ιστός και να μην καταρρεύσει το Κράτος Δικαίου».

Ο κ. Σταματογιάννης επανέλαβε το αίτημα για πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση «να προστατεύσει τους συνεπείς φορολογούμενους που στηρίζουν την οικονομία της χώρας και να νομοθετήσει ενάντια στη μαύρη εργασία και τη φοροδιαφυγή, αφού μόνο τέτοια κοινωνία θα επιβιώσει, υπό το καθεστώς του ασφαλιστικού συστήματος που προτείνεται».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα