Κλοπ: «Να ανοίξει η FIFA τα μάτια της στον Έμπολα»!

Την ανησυχία του για την ελαφρότητα που παρατηρείται στην αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού Έμπολα, από τις ποδοσφαιρικές αρχές και ιδιαίτερα τη FIFA και στην Αφρικανική Ομοσπονδία, εξέφρασε ο τεχνικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γερμανός προπονητής επεσήμανε την ανάγκη να εξεταστεί πιο σοβαρά η κατάσταση και να μην επικρατεί τόσο μεγάλος εφησυχασμός, διότι ο κίνδυνος που εγκυμονεί είναι τεράστιος. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του:

«Δεν γνωρίζω πως σκέφτονται οι παίκτες για την εξάπλωση του ιού Έμπολα, όμως εγώ ανησυχώ και μάλιστα έντονα. Μίλησα πολύ με τον Ομπομεγιάνγκ και προσπάθησα να τον ευαισθητοποιήσω σχετικά με το θέμα, ώστε να προλάβω τώρα που βρίσκεται ακόμη εδώ και δεν έχει αποχωρήσει για την Εθνική του ομάδα. Οι νεαροί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πολλά για την όλη κατάσταση.

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω, πως η FIFA θεωρεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές και το ενδεχόμενο να ταξιδέψει ο ιός σε άλλες χώρες, μέσω των μετακινήσεων που γίνονται και θα γίνουν. Ακόμη και εδώ στην Ευρώπη, δεν είμαστε ασφαλείς. Πρέπει να το εκλάβουμε σοβαρά το θέμα και να μην κλείνουμε τα μάτια μας. Στο Μαρόκο θα ταξίδευαν πάρα πολλά άτομα, από ολόκληρη την Αφρική, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια και μόνο ελάχιστοι από αυτούς θα είχαν υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα