Κοντά στο χαμηλότερο οχταετίας τα ιρλανδικά ομόλογα

Προς τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ ετών κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των ιρλανδικών ομολόγων, μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο Moody’s  στην επενδυτική κατηγορία (investment grade).

Η Moody’s – ο μόνος οίκος αξιολόγησης που κατέτασσε τα ιρλανδικά ομόλογα στην κατηγορία των «σκουπιδιών» (junk) – αναβάθμισε το αξιόχρεό τους στην κατηγορία Baa3, από την κατηγορία Ba1, με θετική προοπτική, αναφέροντας ως βασικούς λόγους το δυναμικό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας και την ανάκτηση της πρόσβασής της στις αγορές.

Η εξέλιξη αυτή επαναφέρει την Ιρλανδία στον ευρύτερα παρακολουθούμενο δείκτη της JPMorgan για επενδύσεις σε κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης και ενθαρρύνει τους επενδυτές που ακολουθούν τον δείκτη αυτό να αγοράσουν τα ομόλογά της.

Η απόδοση των 10ετών ιρλανδικών ομολόγων υποχωρούσε σήμερα κατά 14 μονάδες βάσης στο 3,30%, που είναι πολύ κοντά στο χαμηλό 8ετίας που επιτεύχθηκε στις 8 Ιανουαρίου.

Το spread (η διαφορά της απόδοσης των ιρλανδικών 10ετών τίτλων σε σχέση με εκείνη των αντίστοιχων γερμανικών) μειώθηκε στις 155 μονάδες βάσης (1,55 εκατοστιαίες μονάδες), κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2010.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα