Κοντονής: «Ανεξέλεγκτη η λειτουργία της ΕΠΟ»

Στην τηλεοπτική «Δίκη» μίλησε τα ξημερώματα της Τρίτης ο Υφυπουργός για τα θέματα Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, χωρίς να επιδιώξει να επεκταθεί ιδιαίτερα στο «καυτό» θέμα του αυτοδιοίκητου, εκφράζοντας και πάλι την πεποίθησή του πως δεν θα αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από όλες τις διοργανώσεις.

Βέβαια, άφησε και πάλι το υπονοούμενό του, καθώς με πονηρό τρόπο ξεκαθάρισε πως ούτε ο ίδιος, ούτε ο πρωθυπουργός, είναι… φανατικοί, σαν να εννοούσε πως κανείς από την κυβέρνηση δεν θα τα «βάψει μαύρα» αν στο βωμό της κάθαρσης του ποδοσφαίρου, θυσιαστούν για ένα ή παραπάνω χρόνια οι ομάδες μας.

Δεν επιθυμούμε να καταργήσουμε το αυτοδιοίκητο και θέλουμε να λειτουργεί. Εμείς αλλού επεμβαίνουμε και θέλουμε να λειτουργούν βάσει των νόμων. Δεν είμαστε σε φάση να φτάσουμε στα άκρα και συζητάμε μαζί με την UEFA και τη FIFA. Έχουμε καταλάβει το πρόβλημα και πρέπει να το λύσουμε. Η αισιοδοξία μου πηγάζει από την κοινή λογική και δεν νομίζω ότι θα αποκλείσουν τις ομάδες μας. Δεν γίνεται να έρθει μια ομοσπονδία και να πει μην κάνετε αυτά που θα λύσουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα. Θέτουν έναν προβληματισμό πάνω σε αυτά που προτείνουμε και από την πλευρά μας λέμε ότι θα πρέπει να μας πουν αν αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με τον τρόπο που τον έχει διαχειριστεί μέχρι τώρα η ΕΠΟ, έχει φέρει αποτελέσματα.

Εγώ και η κυβέρνηση δεν είμαστε… φανατικοί και αν μας προτείνουν μια καλύτερη λύση θα την ακούσουμε. Δεν θέλω να αναφερθώ στο αν θα πρέπει για λόγους ηθικής τάξης να παραιτηθεί ο κ. Μποροβήλος ή οποιοσδήποτε άλλος»

Ο Κοντονής εξήγησε πως το πρόβλημα είναι η ΕΠΟ και η μέχρι σήμερα ανεξέλεγκτη λειτουργία της: «Εμείς ζητάμε περισσότερο έλεγχο της ΕΠΟ από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Θέλουμε να εμπλέκονται. Δεν έχουν εναρμονίσει το πειθαρχικό δίκαιο και το απέδειξα με πειθαρχικές διατάξεις. Πιστεύω ότι θα λάμψει η αλήθεια στις δικαστικές αίθουσες στις υποθέσεις που τρέχουν. Πρέπει να σεβαστούν όλοι τη θέση των κατηγορουμένων και να αφήσουν την δικαιοσύνη να κρίνει. Δεν μένουμε στα πρόσωπα γιατί μπορεί στη συνέχεια να αθωωθούν και να εκτεθούμε».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ρωτήθηκε για το αν σκοπεύει να στείλει το θέμα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, σε περίπτωση που η UEFA με την FIFA αποκλείσουν τους ελληνικούς συλλόγους:«Το κράτος θα προστατέψει την Εθνική ομάδα και τους συλλόγους σε πράξεις που θεωρούμε ότι είναι εναντίον τους. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα παίζουμε μπάλα, αλλά αν ένα παιδί που πάει την Κυριακή στο γήπεδο θα γυρίσει το βράδυ στο σπίτι του».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα