Κοντονής: «Η κυβέρνηση θα επιμείνει στη νομιμότητα και τον έλεγχο»

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε από την ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, όταν αναφέρθηκε στην απόφαση του ΣτΕ για τα «πόθεν έσχες», αλλά και τις προηγούμενες, τονίζοντας πως η κυβέρνηση επανέρχεται στο θέμα.

«Να δούμε ποιος θα κουραστεί. Η κυβέρνηση που θα επιμείνει στην διαφάνεια και τον έλεγχο, ή όλοι εκείνοι που συντάσσονται πίσω από καθεστώτα αδιαφάνειας και μη ελέγχου και θα λογοδοτήσουν όλοι στον λαό». Λαμβάνοντας αφορμή από την τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση διαμορφώνει μια θεματολογία με την οποία θα πάει σε εκλογές, η οποία είναι θεματολογία σύγκρουσης με τους θεσμούς, ο κ. Κοντονής, αφού διερωτήθηκε ρητορικώς αν η κυβέρνηση έχει συγκρουστεί με κάποιον από τις συνταγματικές εξουσίες, διεμήνυσε:

«Η κυβέρνηση τόνισε και το λέει και απόψε, μετά την δημοσιοποίηση της νέας απόφασης του ΣτΕ, ότι επιθυμεί διακαώς την συνεργασία με όλους, αλλά, πάνω απ’ όλα θέτει ένα ζήτημα δημοκρατίας και ισονομίας. Δηλαδή τον έλεγχο όλων για όλα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα