Κοντονής: «Θέλει επανεξέταση το καταστατικό της ΕΠΟ»

Πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις, σκέψεις και προθέσεις εξέφρασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑSport.

Αφορμή για την παρουσία του στο Ραδιομέγαρο ήταν τα επεισόδια στο ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακός του περασμένου Σαββάτου που δεν διεξήχθη ποτέ. Ο κύριος Κοντονής υποχρεώθηκε να δώσει εξηγήσεις για την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης και ήταν ξεκάθαρος: «Δεν μπορεί να εγκαλούμαι επειδή σήκωσα το τηλέφωνο και είπα “Oρίστε”. Εγώ ο ίδιος αποκάλυψα ότι είχα αυτή την τηλεφωνική συνομιλία. Δεν είναι κάτι μεμπτό». Όσον αφορά τα επεισόδια και το τι θα ακολουθήσει, είπε ότι θα μελετήσει το φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις των παρατηρητών και μετά θα αποφασίσει αν θα επιβάλει και η Πολιτεία ποινές, επαναλαμβάνοντας με ικανοποίηση πως μέχρι στιγμής καμία ΠΑΕ δεν έχει καταθέσει ένσταση για τα πρόστιμα που έχει επιβάλλει ο ίδιος (δύο φορές ο ΠΑΟΚ και μία φορά μάλιστα για ευρωπαϊκό παιχνίδι, δύο φορές ο Ολυμπιακός και μία ο Παναιτωλικός που τελικά δεν τιμωρήθηκε επειδή ενήργησε ως όφειλε η ίδια η διοίκηση).

Πολύ σημαντική ήταν και η αποκάλυψη της πρόθεσής του να παρέμβει στον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται σήμερα οι εκλογές της ΕΠΟ, που απαγορεύει στις Ενώσεις ανά την Ελλάδα να εκπροσωπούνται από τους υποψηφίους που μειοψηφούν . Θεωρεί ότι αυτό μπορεί να συμβεί χωρίς να παραβιάσει το αυτοδιοίκητο, όπως συνέβη με την τοποθέτηση τακτικών δικαστών στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και στο περιττό (όπως το χαρακτήρισε) Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Για το δε καταστατικό τόνισε: «Θέλει διάβασμα από την αρχή. Περιέχει πολλά άρθρα που δεν χρειάζονται. Με αγαστή συνεργασία μπορούμε να το πετύχουμε».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έδωσε εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ε.Ε.Α. και για τις ενστάσεις που κατέθεσαν αρκετοί θιγόμενοι μετά τις αποφάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να επέμβω στην ουσία των αποφάσεων των έντιμων και αδιάφθορων μελών που ο ίδιος τοποθέτησα στην επιτροπή και τους εμπιστεύομαι. Μπορώ όπως να εκφέρω γνώμη αν ένα μέλος έρθει και μου διαμαρτυρηθεί επειδή δεν του δόθηκε το δικαίωμα ψήφου, όπως ο κύριος Περράκης στην υπόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ανεξάρτητα με το τι θα ψήφιζε κι αν θα άλλαζε το αποτέλεσμα. Αυτό διόλου με απασχολεί. Στην περίπτωση του Δημήτρη Μελισσανίδη οι δύο νομικοί μου σύμβουλοι ψήφισαν διαφορετικά. Άρα τι σημαίνει αυτό;»

Ο Σταύρος Κοντονής υποχρεώθηκε να καθησυχάσει τον πρόεδρο του Παναιτωλικού, Φώτη Κωστούλα, ο οποίος σε παρέμβασή του τόνισε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρές ομάδες που θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες αν υποχρεωθούν να πληρώνουν και εταιρίες Security, εξηγώντας πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα απελευθερωθούν οι ΠΑΕ από τις επιβαρύνσεις προς την ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος, επεσήμανε για μία ακόμη φορά την αδικία που υπέστη η ΑΕΚ το 2004 με την απόσυρση του φακέλου της και τη μη κατασκευή γηπέδου και πως η Πολιτεία στηρίζει την προσπάθειά της να φτιάξει γήπεδο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα