Κορυφαίος αφρικανός ποδοσφαιριστής για το 2017 ο Σαλάχ

Κορυφαίος παίκτης της Αφρικής για το 2017 αναδείχθηκε ο ακραίος επιθετικός της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο 25χρονος Αιγύπτιος άσος συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους έναντι του συμπαίκτη του στους «κόκκινους», Σάντιο Μανέ (Σενεγάλη) και του στράικερ της Ντόρτμουντ, Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Γκαμπόν).

Ο Σαλάχ έλαβε 625 βαθμούς από την ψηφοφορία που συμμετείχαν ομοσπονδιακοί προπονητές και αρχηγοί, συν επιλεγμένοι διαιτητές και δημοσιογράφοι, κατακτώντας το βραβείο, έναντι των 507 που συγκέντρωσε ο Μανέ και των 311 του Ομπαμεγιάνγκ.

Ο σταρ της Λίβερπουλ βοήθησε την Αίγυπτο να φτάσει στον τελικό του Κόπα Άφρικα και να προκριθεί στους τελικούς του Μουντιάλ 2018 που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στην Ρωσία. Επίσης έκανε ρεκόρ μετακίνησης Αφρικανού παίκτη στην Λίβερπουλ, όπου σκόραρε 23 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στο 2017.

«Αυτό είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το 2017 ήταν απίστευτη χρονιά για μένα, τόσο με την Εθνική ομάδα της χώρας μου, αλλά και με τις ομάδες που αγωνίστηκα. Το να προκριθούμε στους τελικούς του Μουντιάλ μετά από 28 χρόνια και το να έχω μία σπουδαία σεζόν στην Ρόμα και στην Λίβερπουλ ήταν οι σπουδαιότερες στιγμές έως τώρα στην καριέρα μου», τόνισε ο Σαλάχ στην τελετή απονομής των βραβείων.

Έγινε ο δεύτερος Αιγύπτιος που κατακτά αυτή την προσωπική διάκριση μετά τον Μαχμούντ Αλ Καντίμπ το 1983.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα