Κορωπί: Παραστάσεις κι εργαστήρια κουκλοθέατρου

Ένας μοναδικός – για τα ελληνικά δεδομένα – χώρος δημιουργήθηκε στο Κορωπί, ο Πολυχώρος MABRIDA, από την οικογένεια Σοφιανού, τους πρώτους διδάξαντες κουκλοπαίκτες στην Ελλάδα.

Μέσα στον Πολυχώρο θα στεγαστεί το πρώτο μουσείο Κουκλοθέατρου, όπου θα εκτίθενται περισσότερες από 7.000 μοναδικές χειροποίητες φιγούρες, που έχουν κατασκευαστεί τα 60 τελευταία χρόνια για τις ανάγκες των παραστάσεων της οικογένειας Σοφιανού σε Ελλάδα κι εξωτερικό.

Παράλληλα, μέσα στον Πολυχώρο δημιουργήθηκε η πιο άρτια σκηνή Κουκλοθέατρου που υπάρχει στη Ελλάδα, για να φιλοξενεί ένα πλούσιο πρόγραμμα κουκλοπαραστάσεων για όλη την οικογένεια. Το κουκλοθέατρο είναι μια τέχνη «ταπεινή» αλλά ιδιαίτερα σύνθετη, καθώς επιτρέπει την ενασχόληση με κάθε μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης

Για τη χειμερινή περίοδο 2014- 2015 στο Πολυχώρο MABRIDA θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων και εκδηλώσεων για την ενίσχυση και διάδοση του Κουκλοθέατρου από τη «Μικρή Σκηνή», την ομάδα Κουκλοθέατρου της Οικογένειας Σοφιανού. Οι παραστάσεις Κουκλοθέατρου από τη Μικρή Σκηνή απευθύνονται σε παιδιά κυρίως, αλλά παράλληλα θα παρουσιαστούν και κάποιες για ενήλικο κοινό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα