“Κοσκωτάς-Τσίπρας ένας Ματζουράνης δρόμος”

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην προ ημερησίας της συζήτησης στη Βουλή για την διαφθορά και την διαπλοκή. Εντύπωσε προκάλεσε πως παρομοίασε τον Κοσκωτά με τον Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Κοσκωτάς-Τσίπρας, ένας Ματζουράνης δρόμος”.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του χρησιμοποιώντας μία ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή. “Όσο σας άκουγα κ. Τσίπρα, βυθισμένο στον εκνευρισμό και την αλαζονεία θυμήθηκα μια φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Η δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο». Η δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που υπονομεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, που στο όνομα της δήθεν ρήξης με το παλιό αναπαράγουν τις χειρότερες πλευρές του μεταπολίτευσης. Από αυτούς που ενώ έχουν ορκιστεί πίστη στους νόμους τους παραβιάζουν και λειτουργούν με αυταρχισμό. Η δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που αντί να ενώνουν, διχάζουν την κοινωνία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους. Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της. Όχι μόνο γιατί καταστρέψατε την οικονομία και κάνατε τους πολίτες πιο φτωχούς ή γιατί η αλαζονεία σας προσβάλλει ακόμη και τους πρώην υποστηρικτές σας”.
Χρησιμοποιώντας την φράση από παλαιότερες ομιλίες του ιδρυτή της Ν.Δ. προκάλεσε θύελλα ενθουσιασμού μεταξύ των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε στους ίδιους υψηλούς τόνους κατηγορώντας προσωπικά τον πρωθυπουργό.
“Ανεβήκατε με ένα κρεσέντο λαϊκισμού και πέφτετε σε ένα ποταμό αλαζονείας Στη συνείδηση του ελληνικού λαού είστε ήδη παρελθόν. Ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ποτέ ξανά έναν αδίστακτο λαϊκιστή που εξαπάτησε τους Έλληνες και δεν φεύγει από την εξουσία.
Διερωτώμαι: Είναι η ιδεοληψία που γεννά την ανικανότητα ή η ανικανότητα που κρύβεται πίσω από την ιδεοληψία; Ο,τι και να συμβαίνει κάνετε κακό. Η Ελλάδα είναι καλύτερη από εσάς και πρέπει να φύγετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Το συντομότερο ανέκδοτο είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Πάνω σ’ αυτό στηρίξατε την επιχειρηματολογία σας. Κάποιοι σας πίστεψαν – ίσως όχι αδικαιολόγητα – αλλά δεν είδαν ότι είσαστε σαρξ εκ της σαρκός του μιντιακού λαϊκισμού
Τα ίδια μέσα που χαρακτηρίζετε «πειρατικά» δεν σας έδωσαν βήμα; Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε παρέα με μια γάτα; Ποιους κοροϊδεύετε; Είπατε για τον κ. Κοντομηνά. Ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι δουλεύει; Γιατί δεν μας τα λέγατε αυτά προεκλογικά; Σταματήστε να κοροϊδεύετε.
Τα αποκαΐδια του πιο σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος ήρθαν σε εσάς. Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε σας τον θετό τους πατέρα. Ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον δικό του εργοδότη. Κοσκωτάς-Τσίπρας ένας Μαντζουράνης δρόμος.
Για τον διαγωνισμό-φιάσκο
Ο ευρωβουλευτής σας ο κ. Κούλογλου το είπε «ασφαλώς η κυβέρνηση θέλει κάποια δικά της ΜΜΕ». Η υπόθεση του διαγωνισμού -φιάσκο για τις άδειες θα διδάσκεται για πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια ως πρότυπο διαπλοκής.
Στην πρώτη μας συνάντηση στο Μαξίμου σας πρότεινα μια πολύ απλή λύση: Επαναφέρετε αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα είμαι μαζί σας στον αγώνα κατά της διαπλοκής. Αν τότε με ακούγατε… Δεν τα θέλατε όμως αυτά. Δεν θέλατε το ΕΣΡ να έχει κανένα λόγο για να ανακατέψετε την τράπουλα όπως σας βολεύει. Δημιουργήσατε ένα τεχνητό ολιγοπώλιο.
Παρότι όλοι βούιζαν για την αντισυνταγματικότητα του διαγωνισμού, εσείς σπεύσατε να τον επικυρώσετε, χωρίς να περιμένετε την απόφαση του ΣτΕ. Μια απόφαση την οποία σπεύσατε να προεξοφλήσετε παρεμβαίνοντας ευθέως στην λειτουργία της Δικαιοσύνης. Φαίνεται ότι είχατε επιλέξει εκ προοιμίου τον δικό σας καναλάρχη. Είναι εκείνος που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τον κ. Παππά από τις πρώτες σειρές σε εκδήλωση – τί άλλο; – για την διαπλοκή.
Τα αμείλικτα ερωτήματα
• Γιατί το πρωτόκολλο έμεινε ανοικτό μέχρι να καταθέσει ο κ. Καλογρίτσας την προσφορά του;
• Τι ακριβώς έλεγχος έγινε; Ποιος ήλεγξε τα βοσκοτόπια;
• Γιατί η grand thorton δεν επικύρωσε ποτέ τον έλεγχο πόθεν έσχες;
• Γιατί ο υπουργός-καναλάρχης αισθανόταν την ανάγκη να υπερασπιστεί τον αγαπημένο του καναλάρχη; Μέχρι και τον κτηματομεσίτη Ιθάκης έκανε για να αποδείξει την αξία των εκτάσεων
• Ποια η σχέση του κ. Καλογρίτσα με την τράπεζα Αττικής;
• Ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα;
• Πώς ακριβώς «έσπασαν» μεγάλα έργα κ. Σπίρτζη και κατέληξαν στον κ. Καλογρίτσα;
• Ποιες οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με την τράπεζα Αττικής; Βλέπετε που όλα συνδέονται; Μήπως ο κ. Σπίρτζης είχε τον πραγματικό έλεγχο της τράπεζας που θέλετε να κάνετε παραμάζαγό σας;
• Ο πρώτος επιλαχών είχε δηλώσει δημόσια ότι ήταν «λαγός» και έχει καταθέσει μηδενικές προσφορές στο διαγωνισμό;
Επιχειρήσατε να στήσετε ένα βολικό νέο τρίγωνο διαπλοκής. Να χρηματοδοτήσετε το νέο SYRIZA-Channel με λεφτά από την Τράπεζα Αττικής, την SYRIZA-Bank.
Μην διανοηθείτε να φέρετε άλλο νόμο που να καλύψει τον νόμο Παππά. Ο νόμος Παππά έχει ήδη ακυρωθεί στην συνείδηση των πολιτών. Και πολύ γρήγορα η κυβέρνηση της ΝΔ θα τον ακυρώσει και στην πράξη. Θα επιστρέψει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ όπως ορίζει το Σύνταγμα. Θα αποκαταστήσει συνθήκες ανταγωνισμού και πλουραλισμού και θα θεσπίσει αυστηρά κριτήρια χορήγησης αδειών και λειτουργίας των καναλιών.
Ούτε επί Χούντας
Στη ΔΕΘ κ. Τσίπρα, είπατε επί λέξει: «Και τώρα που το δημόσιο συμφέρον έχει αποτυπωθεί σε νούμερα θα βγει το ΣτΕ και θα πει ότι είναι αντισυνταγματικό; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα». Διαπράξατε μέγιστο θεσμικό ατόπημα.
Ο πρόεδρος του ΣτΕ έκρινε ότι έπρεπε να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα διάσκεψη.
Σε καμία δημοκρατική ευνομούμενη πολιτεία και για κανένα λόγο δεν ματαιώνεται η λειτουργία του Ανώτατου Δικαστηρίου. Ούτε επί Χούντας δεν έγιναν αυτά.
Το ΣτΕ πρέπει να εφαρμόζει το νόμο ότι να ερμηνεύει το κοινό αίσθημα. Καθήκον των δικαστών δεν είναι να πιάνουν το σφυγμό της κοινωνίας αλλά να εφαρμόζουν τον νόμο.
Κάνω έκκληση η παραφωνία αυτή να κλείσει το συντομότερο δυνατόν. Το Ανώτατο Δικαστήριο πρέπει άμεσα να αποφανθεί για τα θέματα αυτά.
Ίσως όλα αυτά, λόγω της Παιδείας σας κύριε Τσίπρα, να σας είναι ξένα. Το καταλαβαίνω. Όμως, το κράτος Δικαίου πρέπει να προστατεύει τα δικαιώματα της μειοψηφίας από τις υπερβολές της πλειοψηφίας.
Σας προειδοποιώ: Η ΝΔ θα υψώσει ένα ανάχωμα Δημοκρατίας. Δεν θα καταντήσετε την Ελλάδα μια Βενεζουέλα της Ευρώπης.

Οι λίστες
Μας μιλήσατε για λίστες. Άραγε εσείς έχετε στα χέρια σας τις δικές σας λίστες; Τον τρόπο που καλύψατε το ποθεν έσχες Σταθάκη και Φλαμπουράρη. Τις προμήθειες Κατρούγκαλου. Την απαξίωση της διαύγειας. Την παρέμβαση στις ανεξάρτητες αρχές, τη σκανδαλώδη μείωση προστίμου για φοροδιαφυγή, την συγκάλυψη παρενόχλησης από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας. Μέχρι και αυτό δρομολογήσατε κ. Τσίπρα. Τους αμέτρητους διορισμούς συγγενών και φίλων.
Η διαφθορά κ. Τσίπρα, δεν είναι μόνο η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Δεν υπάρχει νομοσχέδιο στο οποίο να μην έχουν παρεισφρήσει ρουσφετολογικές διατάξεις κολλητών και φίλων σας.
Η κοινωνία σας έχει γυρίσει την πλάτη, Η κυβέρνηση που θα έδινε την 13η σύνταξη, κόβει ΕΚΑΣ και επικουρικές και ψεκάζει τους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση που φώναζε ”κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” διευκολύνει πλειστηριασμούς. Η κυβέρνηση που διαδήλωνε με κλάματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων, εκχώρησε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.
Εμείς δεν έχουμε στην υπηρεσία μας κομματικές εφημερίδες κ. Τσίπρα. Αλήθεια θα απαντήσετε ποιος κρύβετε πίσω από την off shore της Αυγής;”
Στις ΗΠΑ

Στο μεταξύ αύριο πετάει για τις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να μιλήσει στο διήμερο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η σχολή Φλέτσερ του πανεπιστημίου Τufts στη Βοστώνη για το μέλλον της Ελλάδας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβε τη θέση του κεντρικού ομιλητή μετά το βέτο που έθεσε το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής (διατηρεί την ομώνυμη έδρα στο Tufts) στην πρόταση του Πανεπιστημίου να κληθεί και να μιλήσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Εκτός από το βουλευτή Σερρών, Κώστα Αχ. Καραμανλή (ο οποίος είναι μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» καθώς και του Εποπτικού Συμβουλίου της Σχολής Fletcher), στο ίδιο συνέδριο θα μιλήσει και η Όλγα Κεφαλογιάννη, που κατά πολλούς επιδιώκει να πάρει την καραμανλική πολιτική σκυτάλη, οι Γ. Αλογοσκούφης (αυτή την περίοδο κατέχει την έδρα Καραμανλή στο πανεπιστήμιο), Κων. Αρβανιτόπουλος, Κ. Μίχαλος κ.α.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα