Κοτζιάς: «Με καλή πίστη μπορούμε να οδηγηθούμε σε λύση για το όνομα»

«Παραγωγική» χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Ο ίδιος τόνισε πως με καλή πίστη οι δύο πλευρές μπορούν να οδηγηθούν σε μια λύση του ονοματολογικού.

«Του εξήγησα την πρότασή μας για το σύμφωνο και πού έχουμε προβληματισμούς. Εκεί του πρότεινα εναλλακτικές λύσεις και μεθόδους» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι εξήγησα στον διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών τι μπορεί και πρέπει να εμπεριέχει η ονομασία των Σκοπίων. Αναφερόμενος, στα σημεία όπου υπάρχουν διαφωνίες, πρότεινε στον κ. Νίμιτς εναλλακτικές λύσεις και μεθόδους.

«Με καλή πίστη πρέπει να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ο κ. Κοτζιάς. Ερωτηθείς για το θέμα του χρονοδιαγράμματος, σημείωσε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα. «Αν δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε θα συνεχίσουμε» ξεκαθάρισε ο κ. Κοτζιάς , αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διαδικασία μπορεί να συνεχιστεί και μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο. Πρόσθεσε ωστόσο ότι βούληση της Αθήνας είναι να μην μπει το θέμα σε μια περίοδο που θα υπάρχουν εκλογές όπως το 2019.

Αναφορικά με το σύμφωνο με τα Σκόπια ανέφερε πως αυτό πρέπει να συνταχθεί το συντομότερο δυνατόν, ενώ σημείωσε ότι δεν θα πρόκειται για ένα «take it or leave it» κείμενο αλλά μια πρόταση για συζήτηση για την οποία θα καταθέσουν προτάσεις και τα Σκόπια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα