Κοτζιάς: Να μην καταδικάζουμε μόνο την Β. Κορέα, αλλά και τις χώρες που της προμηθεύουν τεχνογνωσία

Την ανάγκη να μην καταδικάζουμε μόνο τη Βόρειο Κορέα αλλά και τις χώρες που την  τροφοδοτούν με γνώση, τεχνολογία και υλικά, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών- μελών της ΕΕ που έγινε στο Ταλίν της Εσθονίας.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε παραγωγικό και δημιουργικό το διήμερο των συζητήσεων και ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Β. Κορέα και τη Μέση Ανατολή, αλλά και οι μέθοδοι εργασίας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Για την Βενεζουέλα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι οποιαδήποτε μέτρα ληφθούν θα πρέπει να συνδέονται με διπλωματικές ενέργειες και διαμεσολαβήσεις, θέση που στήριξε και η Πορτογαλία, όπως και άλλες χώρες.

Στο Συμβούλιο ανταλλάχθηκαν επίσης απόψεις και με τις χώρες της ανατολικής γειτονίας, όπως επίσης και με τις υποψήφιες χώρες, τέσσερις από τα Δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας και τις φωνές που υψώνονται υπέρ της διακοπής της, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι όντως «υπάρχουν φωνές που μιλάνε για διακοπή και φωνές που μιλάνε για αναβολή, αλλά υπάρχει και μία συμφωνία, πως πρέπει να δούμε με σοβαρότητα το θέμα της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την ΕΕ».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα