Κουβέντα για αλλαγή του καταστατικού

Όπως ορθώς είχε προβλέψει η «Α», οι ΠΑΕ της Super League είναι έντονα προβληματισμένες με το καταστατικό που τιμωρεί τις έδρες των ομάδων για ένα απλό άναμμα πυρσού ή καπνογόνου με αποτέλεσμα πριν από λίγο να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη υπό τους εκπροσώπους των ΠΑΕ, στελεχών της Αστυνομίας και του υπουργείου Πολιτισμού!

Αλλαγή στο καταστατικό μέσα στην αγωνιστική περίοδο δεν μπορεί να γίνει και ζητήθηκε οι δικαστές να κρίνουν με βάση την αρχή της αναλογικότητας. Δηλαδή, το άναμμα ενός και μόνο πυρσού και το άναμμα 20 πυρσών να μην μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι. Αυτό, βέβαια, δεν είναι και τόσο εύκολο να συμβεί, καθώς ο παρατηρητής θα γράφει στην έκθεσή του για τον πυρσό. Στη συνέχεια ο δικαστής τι θα πρέπει να κάνει, να το αγνοεί την αναφορά;

Στην περίπτωση της ΑΕΚ να θυμίσουμε πως πραγματικά έγινε χαμός από πυρσούς στον αγώνα με τον Ολυμπιακό (δεν έπεσε ούτε ένας στον αγωνιστικό χώρο), αλλά στα προηγούμενα ματς με τον ΠΑΣ και τη Λαμία είχαν ανάψει συνολικά τρία καπνογόνα.

Κουβέντα έγινε επίσης και για την οργανωμένη μετακίνηση οπαδών στα γήπεδα της Super League. Επειδή παρατηρείται το φαινόμενο παρά την απαγόρευση να πηγαίνουν αρκετοί φιλοξενούμενοι οπαδοί μεγάλων ομάδων στα γήπεδα, η Super League αποφάσισε να επιτρέπεται η μετακίνηση σε συγκεκριμένα παιχνίδια υπ’ ευθύνη της φιλοξενούμενης ομάδας και η απόφαση να λαμβάνεται τουλάχιστον πέντε μέρες πριν από τον αγώνα για να οργανώνεται το επιχειρησιακό πλάνο από την Αστυνομία. Εννοείται πως αυτό δεν ισχύει (ακόμη) στα ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ – ΠΑΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα