Κουντουρά: Οικογενειακώς για διακοπές στην Ελλάδα ο Ομπάμα

Την Ελλάδα θα επισκεφθεί ξανά με την οικογένειά του για διακοπές, όταν πια δεν θα είναι Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπάρακ Ομπάμα όπως είπε η Έλενα Κουντουρά

«O Μπαράκ Ομπάμα επιλέγει την Ελλάδα για τις διακοπές του μετά από πρόσκληση της υπουργού Τουρισμού,», τονίζει η υπουργός Τουρισμού σε ανάρτηση της στο Twitter.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελενα Κουντουρά στη διάρκεια ολιγόλεπτης κουβέντας που είχε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, στο  δείπνο της Τρίτης που έδωσε η Προεδρία προς τιμή του Προέδρου των ΗΠΑ, απηύθυνε πρόσκληση στον Μπαράκ Ομπάμα και στην οικογένεια του, να επισκεφτεί την Ελλάδα για διακοπές.

Μάλιστα ο Μπαράκ Ομπάμα όχι μόνο αποδέχτηκε την πρόσκληση να επισκεφτεί εκ νέου την Ελλάδα, αυτή τη φορά για διακοπές, αλλά ζήτησε από την κυρία Κουντουρά να του προτείνει και ελληνικούς προορισμούς προς επίσκεψη.
Στην κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ με την κα Κουντουρά εξέφρασε την αγάπη του για την Ελλάδα τονίζοντας ότι από μικρός ήθελε να την επισκεφτεί. Μάλιστα ήταν παιδικό του όνειρο να επισκεφτεί την Ακρόπολη, όπως τονίζεται.

«Είναι απολύτως ικανοποιημένη η ελληνική κυβέρνηση από την πολύ σημαντική επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου», δήλωσε στον Alpha 989 η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

«Ήταν εξαιρετικός και πολύ γλυκός ο κ. Ομπάμα. Γνωρίζει τι έχουμε προσφέρει και μας συγκίνησε ιδιαίτερα γιατί έδειξε ότι η Ελλάδα αναγνωρίζεται. Έχουμε πάντα τη στήριξη τη δική του και της Αμερικής», είπε χαρακτηριστικά, μετά και την κατ’ιδίαν συζήτηση που είχε μαζί του χθες το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Μου είπε ότι ήταν παιδικό του όνειρο να επισκεφθεί την Ελλάδα και να μιλήσει στην Πνύκα (αν και δεν ήταν τελικά εφικτό για λόγους ασφαλείας). Ήθελε να βρεθεί στην Ακρόπολη, το Λίκνο της Δημοκρατίας. Αποδέχτηκε την πρόσκληση να έρθει με την οικογένειά του στην Ελλάδα και μάλιστα μου είπε ότι θα είμαστε σε επαφή για να κανονίσω εγώ το πρόγραμμα των διακοπών του… Είχε, επίσης, πολύ χιούμορ…

Μιλήσαμε για την ελάφρυνση του χρέους, που είναι κάτι πολύ σημαντικό. Δεν έκανε κάποια νύξη για τον τομέα μου αλλά είναι απίστευτα ενημερωμένος. Είπε ότι «είμαστε κοντά σας». Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε την επίσκεψη αυτή και θα βρούμε τον τρόπο», πρόσθεσε.

«Η φωτογραφία του Μπ. Ομπάμα από την Ακρόπολη θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, η καλύτερη διαφήμιση είναι η αυθόρμητη», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη ροή τουριστών από τις ΗΠΑ η Υπουργός Τουρισμού ανέφερε πως «έχουμε 3 αμερικάνικες εταιρίες και απευθείας πτήσεις τώρα. Η Ελλάδα είναι όνειρο πολλών αμερικανών, όπως και του Προέδρου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα