Κουρουμπλής για τον “μαύρο Σαρωνικό” : Μην φέρνουμε την καταστροφή

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ξανά  ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφερόμενος, με δηλώσεις του στον real fm, στη ρύπανση στο Σαρωνικό μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου στη Σαλαμίνα.

“Μην φέρνουμε την καταστροφή”, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας τονίζοντας ότι έχουν κινητοποιηθεί όλες οι δυνάμεις που υπάρχουν στην Ελλάδα, καθώς και ένα ειδικό σκάφος από το εξωτερικό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

«Είναι πάνω, κατά πάνω, όλα τα συνεργεία. Έχουμε κινητοποιήσει ό,τι υπάρχει στην Ελλάδα. Και ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σκάφος, το οποίο ναυλώσαμε και κάνει δουλειά μέσα στη θάλασσα και όχι στις ακτές. Στις ακτές δουλεύουν τα γνωστά απορρυπαντικά σκάφη» σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επιχείρησε να ανασκευάσει τη δήλωσή του «γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος».

«Εγώ είπα ότι έχουμε καλέσει το ΕΛΚΕΘΕ, το αρμόδιο Ινστιτούτο ελέγχου, ήδη με έγγραφο έχω ζητήσει να αρχίσει να κάνει μετρήσεις. Εμείς είπαμε ότι σε έναν μήνα θα έχουμε το αποτέλεσμα και πιστεύω ότι θα μπορεί ο κόσμος να κολυμπήσει. Αλλά, ας περιμένουμε να γίνουν οι μετρήσεις. Χωρίς μετρήσεις δεν μπορεί να πει κανείς αν μπορεί ή δεν μπορεί να κολυμπήσει κανείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα