ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: “Είναι μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο, δεν χωρά καμία αμφιβολία”

“Δεν έχουμε αμφιβολία ότι πρόκειται για μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο η πώληση οπλικών συστημάτων σε ένα κράτος-δολοφόνο στην περιοχή, όπως είναι η Σαουδική Αραβία”, επεσήμανε κατά την ομιλία ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η κυβέρνηση μέσω της πώλησης όπλων συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πολιτικό αμοραλισμό». Ζήτησε να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουν απαντηθεί ούτε πειστικά ούτε αναλυτικά όλα τα ερωτήματα που υπάρχουν.

«Πολιτική ευθύνη υπάρχει στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε ο κ. Καμμένος, ενώ διευκρίνισε ότι «εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες θα πρέπει να διαλευκανθούν από την δικαιοσύνη ακόμη και με τη χρήση των απόρρητων εγγράφων».

Ως προς το θέμα των απόρρητων εγγράφων, είπε ότι «Δεν θεωρούμε ότι πρέπει κανένα από αυτά τα έγγραφα ή και άλλα, αυτά που δόθηκαν αυτές τις μέρες, να θεωρούνται απόρρητα και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να αποκρύπτονται ούτε με την αιτιολογία του απόρρητου, ούτε με την αιτιολογία της εθνικής ασφάλειας».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα