ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: “Στο κενό οι κυβερνητικοί διθύραμβοι για την ιστορική επίσκεψη Ερντογάν”

«Ο Ερντογάν, με την επίσκεψή του στην Ελλάδα, αναβάθμισε τις απαράδεκτες βλέψεις της τουρκικής αστικής τάξης ενάντια στη χώρα μας, με αποκορύφωμα την αμφισβήτηση, ευθέως, της Συνθήκης της Λωζάννης μαζί με όλα τα υπόλοιπα που είπε περί μειονότητας κ.λπ. Την ίδια στιγμή, δεν επιβεβαιώθηκαν όλοι αυτοί οι διθύραμβοι που σήκωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το προηγούμενο διάστημα για “ιστορική επίσκεψη” του Προέδρου Ερντογάν». Αυτά δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όταν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ προσέθεσε επίσης: «Την ίδια στιγμή, αποδείχθηκε και με αυτές τις συναντήσεις και τις συζητήσεις ότι η γεωστρατηγική αναβάθμιση που πολυδιαφημίζει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα ζητήματα, δημιουργεί τεράστιους κινδύνους και για τον λαό μας και για όλους τους λαούς της περιοχής».

Οι παραπάνω δηλώσεις του κ. Κουτσούμπα έγιναν στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον πρέσβη της Παλαιστίνης Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι στον Περισσό. Για το θέμα της Παλαιστίνης, αλλά και την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε: «Στηρίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού για την αναγνώριση του ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους με σύνορα του 1967 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως η οικονομική και στρατιωτική συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την κυβέρνηση του Ισραήλ, με αυτό το κράτος δολοφόνο του παλαιστινιακού λαού, των λαών της περιοχής και βεβαίως να σταματήσει και κάθε συνεργασία και συμμετοχή στα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού».

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Παλαιστίνης ανέφερε: «Στη συνάντησή μας με τον σύντροφο γγ του ΚΚΕ υπήρξε ταύτιση απόψεων, όπως είχαμε πάντα σε σχέση με την αναγνώριση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού για να έχει ελεύθερο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος». «Επίσης, υπήρξε ταύτιση σε σχέση με τον κίνδυνο της εξέλιξης της ανήθικης, επικίνδυνης και απάνθρωπης στάσης των ΗΠΑ όσον αφορά την Ιερουσαλήμ, που αποτελεί και θα αποτελεί ένα μέρος των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα