Κουτσούμπας: Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούν τον λαό και καλλιεργούν ψευδαισθήσεις

Δριμεία επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στην Ηλιούπολη.  Ο γενικός γραμματέας  της ΚΕ του ΚΚΕ κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι «εξαπατούν τον λαό και καλλιεργούν ψευδαισθήσεις» ενώ απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης με ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού υπογραμμίζοντας ότι το δίλημμα των εκλογών είναι «υποταγή ή χειραφέτηση από την πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ δίνει ενιαία τη μάχη των ευρωεκλογών και των τοπικών και περιφερειακών εκλογών, καθώς «ενιαία είναι η επίθεση και η πολιτική των μονοπωλίων και της ΕΕ, είναι η ίδια πολιτική επεξεργασμένη από την Ευρωβουλή ως το «τελευταίο» δημοτικό συμβούλιο».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα ούτε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης -ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- ούτε και από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση ο λαός είναι που θα πληρώνει το χρέος για το οποίο δεν ευθύνεται ο ίδιος.

«Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούν τον λαό και καλλιεργούν ψευδαισθήσεις, και τόσο πίσω από την πρόταση της ΝΔ για διαπραγμάτευση του χρέους, όσο και πίσω από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα μέρους του, υπάρχουν μνημόνια διαρκείας, γιατί διαρκείς θα είναι οι μηχανισμοί, διαρκής είναι και η ανάγκη για την ανάκαμψη του κεφαλαίου» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ «κόπτονται για την καπιταλιστική ανάκαμψη», προσθέτοντας ότι αυτή θα είναι πάνω «στα αποκαΐδια» και τονίζοντας ότι «οποιαδήποτε κυβέρνηση θα διαχειριστεί υπέρ του κεφαλαίου και την ανεργία και την φτώχεια».

Η Ν.Δ. λέει «ναι ή όχι στην Ευρώπη», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «δημοψήφισμα για τα μνημόνια» είπε ο κ. Κουτσούμπας τονίζοντας ότι και οι δύο επιλέγουν την υποταγή στην ΕΕ, που σημαίνει υποταγή σε μια ένωση καπιταλιστικών κρατών ανεξάρτητα από την μορφή που μπορεί να πάρει και ανεξάρτητα από το τι θα γίνει η Ευρωζώνη.

«Ναι στη λυκοσυμμαχία λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ο πρόεδρός του θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία του πιο αντιδραστικού θεσμού της ΕΕ που είναι η Κομισιόν, ενώ (ο ΣΥΡΙΖΑ) συμμετέχει και στο ΚΕΑ που στηρίζει και χρηματοδοτεί η ΕΕ» είπε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι η ΕΕ δεν αλλάζει, ούτε γίνεται φιλολαϊκή.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει όταν λέει «να φύγει η τρόικα από την Ευρώπη» καθώς «ξεχνά ότι τα 2/3 της Τρόικας είναι Ε.Ε., αλλά «δείχνει» την Τρόικα για να «βγάλει λάδι» την Ε.Ε».

«Η θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την Ε.Ε. με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους από την λαϊκή εξουσία, θωρακίζει την εργατική τάξη, τόσο απέναντι στους λεγόμενους ευρωσκεπτικιστές, ενώ αχρηστεύει και το δόκανο που στήνουν στον λαό οι διάφορες προτάσεις «μοντέλων διαχείρισης» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «στην πάλη για την αποδέσμευση οι λαοί της Ευρώπης θα ενώνονται, ενώ αντίθετα μέσα στην Ε.Ε. ο κάθε λαός είναι μόνος του».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι και ο Κυπριακός λαός είναι μόνος του, καθώς συνεχίζεται η τουρκική κατοχή, ενώ «είδαμε και την στάση της Ε.Ε. στο Σχέδιο Ανάν»…

Ο κ. Κουτσούμπας κατέστησε απολύτως σαφές ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συναινέσει σε «λύσεις τύπου Ανάν» και εξέφρασε την ανησυχία του κόμματος ότι «η λεγόμενη λύση που προωθείται είναι στην λογική του Σχεδίου Ανάν, το οποίο επιχειρούν να φέρουν από την πίσω πόρτα».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι ο ελληνοκυπριακός λαός απέρριψε την λογική της διχοτόμησης που έφερνε το Σχέδιο Ανάν, ενώ «είχαν πέσει πάνω του λυτοί και δεμένοι και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αλλά και ελληνικά αστικά κόμματα» και πρόσθεσε «θυμίζουμε την στάση του ΣΥΝασπισμού τότε -πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα- και το 2002 και το 2004 και όσα έλεγε ότι η ΕΕ θα λύσει το πρόβλημα, ενώ και τώρα η υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής (του ΣΥΡΙΖΑ) ψέλλιζε κάτι για διαδικαστικά».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι οι εξελίξεις στο Κυπριακό δρομολογούνται με φόντο τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή, στους οποίους συμμετέχουν και η ελληνική και η τουρκική αστική τάξη και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ «θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της Ε.Ε.».

Ανέφερε επίσης ότι «οι διακρατικές καπιταλιστικές ενώσεις το μόνο που μπορούν να εγγυηθούν είναι τα συμφέροντα των καπιταλιστών».

Υπογραμμίζοντας ότι η λαϊκή αντίθεση με την Ε.Ε. μπορεί να πιάσει τόπο, αν συναντηθεί με την πρόταση του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της πρότασης του κόμματος, «προτάσεις για το σήμερα και το αύριο», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τέλος, στην συγκέντρωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό η υποψήφια δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην Ηλιούπολη, Τασία Τσατσούλη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα