«Κρίμα που έμπλεξαν την Αστυνομία σε πολιτικά παιχνίδια»

«Το ότι το συλλαλητήριο ήταν ακροδεξιού χαρακτήρα δεν στέκει. Όσοι πήγαμε στο συλλαλητήριο, είδαμε νέους ανθρώπους, ηλικιωμένους, οικογένειες, απλούς Έλληνες ανθρώπους που ανησυχούν με το πώς η κυβέρνηση χειρίζεται τα εθνικά θέματα».

Με αυτά τα λόγια σχολιάζει ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ρ/σ Πρώτο Θέμα Fm. Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Αστυνομίας είπε: «Μόνο ως αστειότητες μπορούν να εκληφθούν οι επισημάνσεις ότι είχε μόνο 150.000 κόσμο» και τόνισε ότι οι άνθρωποι που κατέβηκαν και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα δεν εμπιστεύονται τον κ. Κοτζιά «ο οποίος διαπραγματεύεται με απερισκεψία το όλο θέμα».

Στη συνέχεια σε ερώτηση σχετικά με ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Καραμανλής είπε: «Η συζήτηση για ένα δημοψήφισμα είναι άκυρη αυτή τη στιγμή». Τόνισε ότι δεν έχει μία συγκεκριμένη πρόταση η κυβέρνηση, ενώ οι κυβερνητικοί εταίροι διαφωνούν μεταξύ τους. Ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού επεσήμανε ότι η κυβέρνηση του 2008 έκανε ένα βήμα πίσω για να λυθεί το θέμα αλλά τα Σκόπια απέρριψαν την πρόταση. «Τώρα ξεκινάμε από την αρχή. Εμείς πιέζουμε την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί σοβαρά. Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση δεν έχει την ικανότητα να φέρει συμφωνία η κυβέρνηση».

«Διαπραγμάτευση έχοντας ήδη δώσει το 50%;»

«Η κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το συλλαλητήριο ως διαπραγματευτικό χαρτί», είπε ο κ. Καραμανλής και συμπλήρωσε ότι από την πλευρά τους, οι Σκοπιανοί «πριν από μερικές βδομάδες μίλησαν για Μακεδονικό έθνος και γλώσσα, ενώ ο κ. Ζάεφ έρχεται εδώ και διαπραγματεύεται σκληρά». Όσο αφορά τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνηση διερωτήθηκε: «Είναι δυνατόν να ξεκινάς μια διαπραγμάτευση και να έχεις ήδη δώσει το 50%;»

Τέλος, για το βίντεο που δείχνει δρόμους της Αθήνας άδειους, ο κ. Καραμανλής είπε ότι είναι ασόβαρο αυτό που κάνει η κυβέρνηση και είναι κρίμα ο κ. Τόσκας, να βάζει την Αστυνομία σε ένα τέτοιο παιχνίδι, καθώς όλοι διαπίστωσαν ότι ο κόσμος που κατέβηκε στο συλλαλητήριο δεν ήταν 140.000.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα