«Κρίσιμη η συμβολή των τραπεζών στην ανάπτυξη»

Η συμβολή του τραπεζικού τομέα στην ανάκαμψη της νότιας Ευρώπης, καθώς και στη βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία της Ευρώπης συνολικά, είναι κρίσιμη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σημείωσε, παρ’ όλα αυτά, πως η αύξηση της ρευστότητας δεν αποτελεί τη μοναδική πρόκληση. Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος πρέπει να αντιμετωπίσει την έλλειψη εμπιστοσύνης που προήλθε από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, ανέφερε ο κ. Στουρνάρας μιλώντας σε χθεσινή εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε την ανάγκη να αποκαταστήσει η Ευρώπη την εμπιστοσύνη στον χτυπημένο από την παγκόσμια κρίση χρηματοπιστωτικό της τομέα. «Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο τομέας αυτός θα συνεχίσει να ανταγωνίζεται επάξια τους χρηματοπιστωτικούς τομείς άλλων μεγάλων οικονομιών», πρόσθεσε.

Εν τέλει, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι εθνικές οικονομίες και οι κοινωνίες θα επωφεληθούν από την ενοποιημένη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Στουρνάρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα