Κρατάει γερά ο Τούντορ!

Πάει και το ματς της Νέας Σμύρνης! Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα φαινομενικά θετικό αποτέλεσμα και ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση στην τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά η εικόνα παρέμεινε το ίδιο προβληματική. Καμία σταθερά στο παιχνίδι των παικτών του Τούντορ.

Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε τάμα το καλοκαίρι κι έπεισε τον εαυτό του ότι ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων θα κρατήσει τον προπονητή του μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ωστόσο, λίγες μέρες πριν τελειώσει ο Γενάρης δέχεται πιέσεις για αλλαγή προπονητή. Και τις πιέσεις τις δέχεται από αυτούς που προσέλαβε πρόσφατα για να στηρίξουν το εγχείρημα της αναγέννησης του ΠΑΟΚ.

Βρίσκεται σε δύσκολη θέση ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ διότι όσο κι αν αγαπά τον αθλητισμό (για όσους γνωρίζουν δεν είναι μόνο λάτρης του ποδοσφαίρου), δεν έχει αποκτήσει το ποδοσφαιρικό ένστικτο που θα του υποδείξει με σιγουριά αν είναι προτιμότερο να διώξει τον Κροάτη προπονητή, ή να τον κρατήσει. Εδώ που τα λέμε, κανείς δεν ξέρει τι είναι σωστό. Ανεξαρτήτως, όμως, τι πιστεύουμε εμείς και εσείς, η πραγματικότητα λέει ότι ο Σαββίδης είναι μπερδεμένος.

Ο Άρνσεσεν, οι παίκτες και ο κόσμος

Διότι δεν είναι μόνο ότι δέχεται πιέσεις για αποπομπή του Ιγκόρ Τούντορ. Υπάρχουν φωνές στον ΠΑΟΚ που του λένε πως αξίζει εμπιστοσύνης ο προπονητής, αφού την ευθύνη τη φέρει ο Άρνεσεν με τις επιλογές του και όχι τόσο ο Τούντορ. Άλλωστε, με εξαίρεση τον Μπερμπάτοφ και τον Κάτσε, όλοι οι άλλοι οι παίκτες είναι απόλυτα ευχαριστημένοι μαζί του. Αυτό το γεγονός μπερδεύει ακόμη περισσότερο τον Σαββίδη. Διότι αν έβλεπε τα αποδυτήρια άνω-κάτω, τότε θα είχε ένα λόγο παραπάνω να διώξει τον Τούντορ. Αντ’ αυτού, οι παίκτες πάνε μέχρι και σινεμά με τον προπονητή τους και άλλες φορές διασκεδάζουν με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο με τις δηλώσεις του! Ο δε κόσμος του ΠΑΟΚ είναι απίστευτα αλλαγμένος και δείχνει ανεξάντλητη υπομονή, γεγονός που επίσης βοηθά τον Τούντορ να παραμένει στη θέση του.

Φταίει η απειρία του

Κανείς στον ΠΑΟΚ δεν κατηγορεί τον Τούντορ για αδιαφορία, αλαζονεία ή ξεροκεφαλιά. Ακόμη και η μη χρησιμοποίηση του Μπερμπάτοφ κρίνεται με ποδοσφαιρικά κριτήρια και παρά το ότι κατά πολλούς διενεργεί έγκλημα με το πώς συμπεριφέρεται στον Βούλγαρο, δεν δέχεται έντονης κριτικής. Ωστόσο, πολλοί τον κατηγορούν για την αδυναμία του να βρει ταυτότητα και αγωνιστικό πλάνο στην ομάδα, κάτι που είναι δεδομένο. Όταν μία ομάδα παρουσιάζει τέτοια αστάθεια στο παιχνίδι της (από εβδομάδα σε εβδομάδα, αλλά πολλές φορές κι από ημίχρονο σε ημίχρονο), τότε το συμπέρασμα είναι συγκεκριμένο: Η ομάδα είναι καλή, έχει δυνατότητες, αλλά είναι αμοντάριστη και πλέει σε λάθος αγωνιστικά ύδατα. Άρα φταίει ο προπονητής! Είναι φως-φανάρι ότι λόγω της απειρίας του δεν κατάφερε να αγκιστρωθεί σε ένα σύστημα, σε μια τακτική φιλοσοφία, και επέλεξε το δρόμο των πειραματισμών μέχρι να βρει το «κλειδί». Μόνο που στις μεγάλες ομάδες, οι πειραματισμοί συνήθως οδηγούν σε οδυνηρά αποτελέσματα.

Πλέον κρίνεται μόνο από το αποτέλεσμα

Εδώ που φτάσαμε, ο Τούντορ κρίνεται σε κάθε αγώνα. Αποκλεισμός στο Κύπελλο θα σημάνει «αποχαιρετισμός στα όπλα». Τυχόν πρόκριση, ίσως τον διατηρήσει στον πάγκο της ομάδας. Ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει δώσει ακόμη εντολή για εύρεση αντικαταστάτη κι αν το έχει κάνει, η διαδικασία αυτή τελεί υπό άκρα μυστικότητα. Αυτό σημαίνει πως εξακολουθεί να βλέπει την παραμονή του Κροάτη ως προσωπικό στοίχημα. Θέλει στο βιογραφικό του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ να προσθέσει μία χρονιά στην οποία δεν απέλυσε τον προπονητή, να διαπιστώσει και ο ίδιος ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Τολμούμε να πούμε πως το στοίχημα με τον εαυτό του θα το χάσει ο Σαββίδης αν επέλθει αποκλεισμός από τον Πανιώνιο στο Κύπελλο. Εκεί κρύβεται πλέον η… αλήθεια. Δεν θα προλάβει ο Τούντορ τα Play Off αν δεν προκριθεί στην τετράδα. Όχι επειδή θα πληθύνουν οι πιέσεις, αλλά επειδή ο Σαββίδης θα αντιληφθεί ότι στοίχημα της μη αποπομπής του προπονητή του θα πρέπει να το κερδίσει την επόμενη σεζόν!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα