«Κρατήστε όλες τις αποδείξεις στα σπίτια σας»

Το αλαλούμ με τις αποδείξεις δεν έχει τέλος και ο Τρύφωνας Αλεξιάδης  συνέστησε στους Έλληνες πολίτες να της κρατήσουν όλες στα σπίτια τους  μέχρις ότου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να αποφασιστεί τελικά ποιες θα περνάνε.

Σε ερώτηση του προεδρεύοντος στη Βουλή Νικήτα Κακλαμάνη σχετικά με τις παλαιότερες αποδείξεις που κρατούν στα σπίτια τους οι φορολογούμενοι αλλά και ο ίδιος όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,  ανέφερε ότι προς το παρόν θα πρέπει να κρατάμε όλες τις αποδείξεις γιατί υπάρχει περίπτωση να μας καλέσουν για έλεγχο για την φορολογική δήλωση.

Ωστόσο όπως είπε με ανακοίνωση που θα εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαριστεί τι θα γίνει τελικά δηλαδή ποιες αποδείξεις και για ποια χρονιά θα πρέπει να κρατούν οι πολίτες.

Επίσης, πρόσθεσε:

«Σε ότι αφορά όμως το θέμα του τι αποδείξεις κρατάμε για το 2016, κρατάμε όλες τις αποδείξεις. Υπάρχει υποχρέωση και στις επιχειρήσεις να κόβουν αποδείξεις και σε εμάς να τις κρατάμε και θα φέρουμε τη διάταξη για να υλοποιηθεί αυτό που έχουμε ανακοινώσει πάρα πολλές φορές δηλαδή την επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών και την καθιέρωση ότι κάθε μεταβολή, κάθε ποσό που έχουμε στην φορολογική μας δήλωση, θα πρέπει να δικαιολογείται μέσα από τραπεζική συναλλαγή. Θα έρθει και αυτή η διάταξη για να λυθεί η αγωνία που υπάρχει».

Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε άμεση νομοθετική ρύθμιση για τον έλεγχό του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα