«Κρητική γωνιά» στην Πολωνία

Η προετοιμασία των διαδικασιών για την εξαγωγή των ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης στην Πολωνική Αγορά, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης στην Περιφέρεια, μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχου Κρήτης, Θεανούς Βρέντζου και 13 επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο εξαγωγικό εμπόριο.

Οι εμπορικές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2013, μεταξύ Κρητικών επιχειρήσεων και της μεγάλης Πολωνικής αλυσίδας λιανεμπορίου (Σούπερ Μάρκετ) ALMA, που ενδιαφέρεται για τη λειτουργία «Κρητικής Γωνιάς» στα καταστήματα της, για την προώθηση πιστοποιημένων ποιοτικών Κρητικών προϊόντων, με την ενιαία ονομασία (brand name) «KΡΗΤΗ».

Στο νέο εμπορικό άνοιγμα της Κρήτης στην Πολωνική Αγορά, ενδιάμεσος «κρίκος» είναι η Ελληνική Πρεσβεία στην Πολωνία, που βρίσκεται σε επαφή τους τελευταίους μήνες για το θέμα με την Περιφέρεια Κρήτης.
Επόμενο βήμα, όπως συζητήθηκε στη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, η προετοιμασία των διαδικασιών για την υλοποίηση της πρότασης της Πολωνικής εταιρείας ALMA, για τη λειτουργία των «Κρητικών Γωνιών».
«Η Περιφέρεια Κρήτης είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, στην προώθηση των ποιοτικών πιστοποιημένων Κρητικών προϊόντων» ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη προσθέτοντας:
«Είμαστε αισιόδοξοι και συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να βρουν τα Κρητικά προϊόντα τη θέση που τους αξίζουν στις αγορές του εξωτερικού.
Η δημιουργία “Κρητικής γωνιάς” στα ράφια των σούπερ μάρκετ της Πολωνίας αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τα ποιοτικά προϊόντα μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα