Κριτική της Ώρας Αποφάσεων σε κυβέρνηση και Ν.Δ. για το ισλαμικό τέμενος

Έντονη κριτική τόσο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όσο και στη Ν.Δ. για τη στάση τους στο θέμα της ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα ασκεί η «Ώρα Αποφάσεων».

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι το μόνο που ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, είναι η νομή της εξουσίας χωρίς όρια, χωρίς όρους, χωρίς όραμα. Ταυτόχρονα, ακόμη μια φορά καταγράφηκε και η υπερσυντηρητική στάση της Ν.Δ. η οποία δείχνει να αγνοεί ένα σοβαρό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και ζήτημα εξυπηρέτησης των ζωτικών, γεωστρατηγικών και οικονομικών συμφερόντων της χώρας μας».

Η «Ώρα Αποφάσεων» υπογραμμίζει ότι «η κατασκευή και λειτουργία του πρώτου και μόνου δημόσιου μουσουλμανικού Τεμένους στην Αθήνα είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα που αφορά τη θρησκευτική ελευθερία, την ταυτότητα της χώρας, τη διεθνή της εικόνα αλλά και κρίσιμα γεωστρατηγικά συμφέροντα που συνδέονται και με το γεγονός ότι όλα τα Πρεσβυγενή Ορθόδοξα Πατριαρχεία λειτουργούν σε περιοχές με ισχυρή παρουσία του Ισλάμ. Γι’ αυτό η απάντηση στην ανάγκη να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει δεν μπορεί παρά να είναι θετική».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα