ΚΡΙ-ΚΡΙ: Ενισχυμένα οικονομικά αποτελέσματα για το 2016 και νέο επενδυτικό πλάνο €8.000.000

Ενίσχυση των οικονομικών αποτελεσμάτων της και της συνολικής παρουσίας και θέσης της στην ελληνική αγορά γιαουρτιού και παγωτού σημείωσε το 2016 η ελληνική γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στους μετόχους και τους θεσμικούς επενδυτές της εταιρείας κατά τη διάρκεια της 22ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΡΙ-ΚΡΙ, Παναγιώτης Τσινάβος, αναφέρθηκε στις υψηλές επιδόσεις που πέτυχε η εταιρεία το 2016, δραστηριοποιούμενη μάλιστα σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις. Ειδικότερα τα βασικά μεγέθη κερδοφορίας της χρήσης 2016 διαμορφώθηκαν ως εξής:

  • Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 10,99 εκατ. ευρώ έναντι 7,31 εκατ. ευρώ το 2015
  • Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 8,16 εκατ. ευρώ έναντι 4,29 εκατ. ευρώ το 2015

Όσον αφορά τη θέση της στην ελληνική αγορά γιαουρτιού, η ΚΡΙ-ΚΡΙ κατέκτησε τη 2η θέση με μερίδιο 14,2% και την 1η θέση στην κατηγορία παιδικών γιαουρτιών με μερίδιο 29,5%. Παράλληλα, το SUPER SPOON, η νέα καινοτόμα σειρά γιαουρτιών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και super fruits, κατέλαβε μερίδιο αγοράς 15%, μέσα σε λίγους μόνο μήνες κυκλοφορίας.

Στην κατηγορία παγωτού, η ΚΡΙ-ΚΡΙ κατέγραψε αύξηση πωλήσεων +10% πανελλαδικά στα επώνυμα προϊόντα, αύξηση διανομής με 800 νέα σημεία και επιτυχημένα λανσαρίσματα με συμμετοχή 11% στο συνολικό τζίρο παγωτού, γεγονός που οδήγησε και σε αύξηση αναγνωρισιμότητας και μεριδίου σε όγκο στην παραδοσιακή ελληνική αγορά από 13% το 2015 στο 18% το 2016.

Αναφορικά με την παρουσία της εταιρείας στο εξωτερικό, οι πωλήσεις γιαουρτιού παρουσίασαν αλματώδη αύξηση κατά 34%, με αποτέλεσμα η συμμετοχή των εξαγωγών να ξεπεράσει το 23% επί του συνολικού τζίρου.

Στην ευρωπαϊκή αγορά η ΚΡΙ-ΚΡΙ συνεργάζεται πλέον με όλες τις μεγάλες αλυσίδες super market στη Μ. Βρετανία, ενώ πρόσφατα διευρύνθηκε η γκάμα των διαθέσιμων προϊόντων με το λανσάρισμα της πετυχημένης σειράς SUPER SPOON, τόσο στη Μ. Βρετανία όσο και στο Βέλγιο και σύντομα θα ακολουθήσει η διάθεσή του στις αγορές της Ολλανδίας και της Ιταλίας.

Στο πλαίσιο της Τακτικής Γ.Σ., ο Π. Τσινάβος αναφέρθηκε εκτενώς και στα επενδυτικά προγράμματα που υλοποιεί ήδη η ΚΡΙ-ΚΡΙ με έμφαση στο τριετές επενδυτικό σχέδιο ύψους €10.000.000 που έχει ως κύριο στόχο την ενίσχυση της παραγωγικής υποδομής. Παράλληλα, έχει καταρτιστεί και νέο επενδυτικό σχέδιο ύψους €8.000.000 που θα συμβάλλει καθοριστικά στην υποστήριξη της αναπτυξιακής πορείας της επιχείρησης.

Η Γενική Συνέλευση, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη διανομή των κερδών της χρήσης 2016, αποφάσισε επίσης τη διανομή αυξημένου μερίσματος μικτού ποσού €0,09 ανά μετοχή (2015: €0,06 ανά μετοχή).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα