Κρούει καμπάνες το ΠΑΣΟΚ

«Σοβαρευτείτε πριν είναι πολύ αργά για τη χώρα» είναι ο τίτλος που ταιριάζει στην τριμηνιαία Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, όπως επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ.
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η Έκθεση αναδεικνύει «τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για το σημερινό αδιέξοδο». Όπως αναφέρει «οι ολέθριες επιλογές του 2015 ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στη σημερινή κατάσταση και η εμμονή σε φοροκεντρικές πολιτικές οδηγεί στα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα», ενώ «το ιδιωτικό χρέος καλπάζει και το φόρο-ασφαλιστικο Κατρούγκαλου αποδεικνύεται βραδυφλεγής βόμβα στο ασφαλιστικό».
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, το ουσιαστικότερο μήνυμα της Έκθεσης είναι ότι «από μνημόνιο σε μνημόνιο, οι προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση, δυσκολεύουν υπέρμετρα». «Η πόλωση στην οποία επιμένουν ανεπίγνωστα και σήμερα οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης, οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια σε 4ο Μνημόνιο, επαχθέστερο του σημερινού», εκτιμά η Χαριλάου Τρικούπη.
Όπως τονίζει, το μέγεθος των προβλημάτων και η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου , έχουν μία απάντηση: Αλλαγή κυβέρνησης, αλλαγή πολιτικής, με την ευρύτερη δυνατή συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων».
Για το ΕΣΡ
Στο μεταξύ στο ΠΑΣΟΚ μιλούν ότι ψήφισαν υπέρ της σύστασης του νέου ΕΣΡ μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης σε βασικά σημεία. Όμως με την ευκαιρία ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος της Ν.Δ. έκανε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας πως”στο ρεσιτάλ ανευθυνότητας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε η Ν.Δ.”
Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μετείχε στη διάσκεψη των προέδρων υποστήριξε πως «η αντιδημοκρατική βαρβαρότητα “4 μόνο κανάλια” αποσύρθηκε». Μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος τόνισε: «Οι αντισυνταγματικές αρμοδιότητες Παππά επιστρέφουν στο ΕΣΡ, που θα κάνει αυτό τον διαγωνισμό και θα χορηγήσει τις άδειες. Κι ο Πρόεδρος της Βουλής εγγυήθηκε τρεις φορές πως αυτές οι ρυθμίσεις δεν θα αλλάξουν προς το χειρότερο την Πέμπτη που θα ψηφίσει η Βουλή την τροπολογία» προσθέτει ο κ Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη εξέφρασε και τη διαφωνία της για το ρήμα «αναστέλλονται», αντί του ρήματος «καταργούνται». «Κι αυτό διότι η αιτιολογία που έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής πως έτσι δεν διευκολύνονται οι αγωγές εναντίον του Δημοσίου δεν στέκει νομικά».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προσθέτει ότι «η Δικαιοσύνη μίλησε και το μαύρο δεν θα περάσει. Το σχέδιο Παππά – Τσίπρα για μια στημένη ενημέρωση δεν πέρασε. Και η επιμονή σε πονηρίες και σε προσχήματα με το ΕΣΡ που επέδειξαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ηττήθηκε στο πεδίο της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης και του διαλόγου».
Τονίζει ότι στη Διάσκεψη Προέδρων της Δευτέρας «ηττήθηκαν και οι τελευταίες προσπάθειες αυταρχισμού. Η κυβέρνηση έλεγε πως η Διάσκεψη Προέδρων για την ανάδειξη της διοίκησης του ΕΣΡ θα γίνει χωρίς να έχει προηγουμένως κατατεθεί η τροπολογία μιας πρώτης συμμόρφωσης με το Σύνταγμα και την απόφαση του ΣτΕ. Τελικά οδηγήθηκαν σε κατάθεση της τροπολογίας λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Πρότειναν για Πρόεδρο του ΕΣΡ τον κ. Πολύδωρα, τελικά μετά την αντίδραση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης τον απέσυραν. Πρότειναν για αντιπρόεδρο τον κ. Μουλόπουλο, αντιπροτείναμε τον κ. Κιάο και αποδέχτηκαν την πρότασή μας».
Τέλος, ο κ. Λοβέρδος λέει ότι «πρυτάνευσε όμως σε μας η δικαίωση όλων μας των επιχειρημάτων, η αποδοχή σήμερα όλων των βασικών μας προτάσεων και οι διαβεβαιώσεις του Προέδρου της Βουλής για την Ολομέλεια της Πέμπτης. Αν σε αυτά εμφανιστούν ανακόλουθοι, ο εξευτελισμός τους θα γίνει απόλυτος, αλλά και δεν θα έχει και νόημα πια, διότι υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ, η οποία όταν δημοσιευτεί με το σκεπτικό και το διατακτικό της πλήρες, που μπορεί να γίνει σύντομα αλλά μπορεί και να αργήσει, καταργεί στην πράξη όλες τις ενδεχόμενες λαθροχειρίες. Κι από την άλλη πλευρά, μόνο τότε θα μπορεί να γίνει συμμόρφωση σε όλα τα θέματα που έχει ο αντισυνταγματικός νόμος Παππά. Η πολυφωνία νίκησε, η Δημοκρατία νίκησε, του μαύρο δεν πέρασε».
Στην Ημαθία

Στο μεταξύ όλοι στο ΠΑΣΟΚ είναι σε εγρήγορση, καθώς εκτιμούν πως λίαν συντόμως η χώρα θα βρεθεί προ ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων. Έτσι ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη και ώρα 19:00 στην Βέροια (Τουριστικό Περίπτερο Ελιά), όπου θα μιλήσει στη Συνέλευση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας, για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τα επόμενα βήματα για την ενδυνάμωση της Προοδευτικής Παράταξης.
Θα ακολουθήσει ανοιχτή πολιτική συζήτηση, κατά την οποία τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, καθώς και κάθε προοδευτικός πολίτης της Ημαθίας θα μπορούν να θέσουν τα ερωτήματά τους και να αναπτύξουν τις απόψεις τους.
Από το πρωί θα βρίσκεται στο Νομό Ημαθίας και θα συναντηθεί με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς του Νομού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα