“Κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί”

Εθνική συνεννόηση και γρήγορο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης ζητούν στο ΠΑΣΟΚ, με τον γραμματέα του κόμματος Στέφανο Ξεκαλάκη, να υποστηρίζει ότι δεν έχουν μάθει τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος οι πολιτικές δυνάμεις. «Αυτό που δεν κάναμε από το 2009 είναι ότι δεν ψάξαμε να βρούμε αυτά που μας ενώνουν», είπε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», επιτιθέμενος κατά κύριο λόγο στην κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση βάζει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και επιλέγει μία ιδεοληπτική διαχείριση στη διαπραγμάτευση, η οποία τελικά είναι σε λάθος βάση και εις βάρος του ελληνικού λαού», είπε, επιρρίπτοντας ευθύνες στο Μέγαρο Μαξίμου για την ‘παραδειγματική’ καθυστέρησή του στη διαπραγμάτευση, όπως ακριβώς έκανε το 2015.
Όσο για τις προτεραιότητες της ίδιας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επικεντρώνουν τώρα στην επανασύνδεση με τους πολίτες. «Είμαστε προσανατολισμένοι στις ανάγκες της κοινωνίας. Δεν μπορεί η Παράταξη να ανασυνταχθεί και να πρωταγωνιστήσει, εάν δεν υπάρξουν κοινωνικές “γέφυρες” με τη νέα γενιά που σήμερα δεν έχει προοπτική και βρίσκεται με το ένα πόδι στο εξωτερικό και με την παραγωγική γενιά των σαραντάρηδων, που δεν μπορούμε να νιώσουμε εργασιακή ασφάλεια», δήλωσε ο κ.Ξ εκαλάκης, κάνοντας λόγο για το πρόβλημα που προέκυψε με τα μπλοκάκια και τους 100.000 ελεύθερους επαγγελματίες που έκλεισαν τα βιβλία τους, προκαλώντας τεράστια απώλεια εσόδων για το κράτος.
Ειδικά για τους απασχολούμενους με μπλοκάκια στο ΠΑΣΟΚ, επιτίθενται ευρύτερα κατά της κυβέρνησης, αποδίδοντάς της ευθύνες για την τεράστια αναστάτωση των εργαζομένων και επιμένοντας ότι «το πρόβλημα που δημιούργησε ο νόμος Κατρούγκαλου δεν λύνεται με μπαλώματα”.
” Μισούν την ελεύθερη οικονομία», τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη εξήγηση ούτε για τις ενέργειές τους ούτε για τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Πετρόπουλου. «Έχουν σκοτώσει την αγορά αλλά δεν τους φτάνει. Με τα μπλοκάκια δίνουν την χαριστική βολή σε εργοδότες και εργαζομένους και αντί να κάνουν πίσω επαίρονται», λέει. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στην Χαριλάου Τρικούπη χαιρετίζουν ως θετικό το γεγονός ότι η υπουργός Εργασίας έκανε δεκτή την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για σύσταση ομάδας εργασίας που θα δώσει λύση στο ‘αλαλούμ’ που έχει προκύψει με το θέμα.
Για τα ΜΜΕ
Στο μεταξύ το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη για δεύτερη συνεχή μέρα κρατούν ψηλά την πρόταση που κατέθεσε η κ. Γεννηματά μέσω επιστολής της στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, προκειμένου να συσταθεί σύντομα διακομματική επιτροπή, ώστε να μελετήσει λύσεις στα ΜΜΕ, για να αποφευχθούν λουκέτα, ειδικά σε ιστορικές εφημερίδες, όπως τα Νέα.
Κι όπως τονίζει η κ. Γεννηματά: “Η Διακομματική Επιτροπή θα προχωρήσει στην επεξεργασία και σύνταξη πρότασης νόμου, που θα θέτει το πλαίσιο για την αντιμετώπιση από την πολιτεία του σημαντικού αυτού ζητήματος μέχρι την εξεύρεση οριστικής και βιώσιμης λύσης. Είναι προφανές ότι οι σχετικές διατάξεις θα πρέπει, να έχουν αναλογική εφαρμογή και για τις άλλες χειμαζόμενες από την οικονομική κρίση παραγωγικές μονάδες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα