«Κτυπάει κόκκινο» ο ανταγωνισμός στη φετινή Premier League

Μάχες για όλα τα γούστα περιλαμβάνουν τα φετινά μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με το πλέον αμφίρροπο να φαίνεται εκείνο της Βρετανίας, καθώς παλιές δυνάμεις δείχνουν να αναγεννιούνται και να διεκδικούν ένα μερίδιο στην «πίτα» της διεκδίκησης του βαρύτιμου τροπαίου.

Στην Ιταλία η Γιουβέντους αναζητά έναν άξιο αντίπαλο, τον οποίο δεν αποκλείεται να βρει ανάμεσα στις Νάπολι, Ρόμα, Ίντερ και Μίλαν. Στην Ισπανία το ζητούμενο είναι αν η μάχη για τον τίτλο θα είναι μεταξύ δύο ή τριών ομάδων. Σε Γερμανία και Γαλλία, το… πρόβλημα είναι η παντοκρατορία των Μπάγερν Μονάχου και Παρί Σεν Ζερμέν αντίστοιχα.

Τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ξεκίνησαν, καθώς στις σοβαρές αυτές χώρες, σέβονται το άθλημα και τους εαυτούς τους και φροντίζουν να λύνουν τις όποιες διαφορές τους πολύ καιρό πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων τους. Κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, στην οποία σχεδόν κάθε χρόνο, κανείς δεν γνωρίζει αν και με ποιους θα ξεκινήσει ο Μαραθώνιος.

 

Αγγλία: Η ανάκαμψη των παραδοσιακών δυνάμεων

 

Η φετινή Premier League της Αγγλίας μοιάζει περισσότερο αμφίρροπη από ποτέ. Και αν πέρυσι, η Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι ξετίναξε κάθε πρόβλεψη, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη έκπληξη στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου, φέτος δείχνει να είναι η χρονιά της ανάκαμψης των παραδοσιακών δυνάμεων του αγγλικού ποδοσφαίρου, μετά τις αλλαγές προπονητών που έλαβαν χώρα.

Η Μάντσεστερ Γιιουνάιτεντ με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της, έδειξε στους δύο πρώτους αγώνες ότι τουλάχιστον ανέκτησε την ψυχολογία της μεγάλης ομάδας, την οποία είχε χάσει με τους Μόγιες και Φαν Γκάαλ. Αλλαγή στον πάγκο και στη γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας είχαμε και στη Μάντσεστερ Σίτι, την οποία ανέλαβε ο πολυνίκης Πεπ Γκουαρδιόλα, μετά την απόλυτη επιτυχία που είχε στις Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου. Δυνατή και με ιδιαίτερη ψυχολογία εμφανίζεται και η Λίβερπουλ, με τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της. Ο άνθρωπος που  μεταμόρφωσε το… τέρας, σε… πριγκίπισσα, ευελπιστεί ότι φέτος θα καταφέρει να επιδιώξει τον τίτλο. Η Τσέλσι επίσης δείχνει μία σταθερότητα με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της, ξεκινώντας με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η απογοήτευση μέχρι στιγμής, είναι η Άρσεναλ. Ο Βενγκέρ δείχνει να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στους Λονδρέζους, αλλά ο ίδιος αρνείται να το αποδεχθεί.

 

Ισπανία: Πρωτάθλημα για δύο ή για τρεις;

 

Στη La Liga υπάρχουν ορισμένα δεδομένα, αν και πρόκειται για ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Δεδομένο είναι ότι στους διεκδικητές του τίτλου υπάρχουν πάντα τα ονόματα των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Το ζητούμενο είναι αν θα μπει και… τρίτος στο κόλπο και ποιος θα είναι αυτός. Η Ατλέτικο ξεκίνησε με σημαντική εντός έδρας γκέλα, καθώς παραχώρησε ισοπαλία στην Αλαβές. Η Σεβίλλη έδειξε να είναι δυνατή, καταβάλλοντας την αντίσταση της Εσπανιόλ με το εντυπωσιακό 6-4. Υψηλές προσδοκίες υπάρχουν και για τη Βαλένθια, η οποία όμως ξεκίνησε… στραβά, χάνοντας στο γήπεδό της με 4-2 από τη Λας Πάλμας.

 

Ιταλία: Η Γιουβέντους ψάχνει… ανταγωνισμό

 

Οι φετινοί στόχοι της Γιουβέντους ξεπερνούν τα σύνορα του… καμπιονάτο, καθώς οι Ιταλοί θέλουν να σηκώσουν την κούπα του Champions League. Στην Ιταλία δείχνουν παντοδύναμοι, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η εικόνα της Ρόμα, η οποία ξεκίνησε με το εντυπωσιακό 4-0 επί της Ουντινέζε το πρωτάθλημα. Η Μίλαν δείχνει κάποια σημάδια ανταγωνισμού, όχι όμως και η Ίντερ, που παραδόθηκε… αμαχητί στην Κιέβο.

 

Γερμανία: Υπό τη σκέπη της Μπάγερν Μονάχου

 

Η Μπουντεσλίγκα ξεκινά και το δεδομένο είναι ένα. Πρωταθλήτρια θα είναι η Μπάγερν Μονάχου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τρεις ομάδες που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στους Βαυαρούς, αλλά ως ένα σημείο. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Βόλφσμπουργκ και η Μπάγερ Λεβερκούζεν διαθέτουν καλές ομάδες, αλλά όχι την ανωτερότητα της Μπάγερν.

 

Γαλλία: Όταν παίζει η Παρί, οι υπόλοιποι σιωπούν

 

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, δημιουργούν όμως ομάδες που κατακτούν το πρωτάθλημα. Τα τελευταία χρόνια το Σαμπιονά έχει γίνει το πλέον προβλέψιμο πρωτάθλημα. Η Παρί Σεν Ζερμέν μεσουρανεί και δεν επιτρέπει τον ανταγωνισμό. Ωστόσο, η φετινή Λιόν δείχνει να την ποιότητα για μία ανταγωνιστική πορεία. Ξεκίνησε με δύο «καθαρές» νίκες το πρωτάθλημα και 5-0 απολογισμό στα γκολ, ενώ καλό πρόσωπο έδειξε και η Νις, η οποία, ωστόσο, δεν διαθέτει σε καμία περίπτωση την ποιότητα για τον τίτλο στη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα