Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει περιθώριο μείωσης του φόρου πετρελαίου

Απορρίπτει το αίτημα των 41 βουλευτών της ΝΔ για μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης (ΕΦΚ) η κυβέρνηση. Κορυφαία κυβερνητική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα Τα Νέα ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για να ανοίξει νέο μέτωπο με την τρόικα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εκπρόσωποι των δανειστών ήδη ζητούν μέτρα 280 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της ζημιάς από τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση. Επιπλέον, από το οικονομικό επιτελείο έγινε η «σύσταση» να επιδειχθεί «μεγαλύτερη υπευθυνότητα», ειδικά από στελέχη της κυβέρνησης.

Η αναφορά παραπέμπει στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα, ο οποίος άφησε -για άλλη μια φορά- έμμεσες αιχμές κατά του κ. Στουρνάρα στη συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, δηλώνοντας ότι πρέπει να μειωθούν ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης και προσθέτωντας με νόημα ότι «δυστυχώς δεν πείσαμε γιαυτό το θέμα τους εταίρους μας».

Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα από την υπερφορολόγηση στο πετρέλαιο θέρμανσης δεν έχουν αυξηθεί. Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση των 41 βουλευτών της ΝΔ προβληματίζει την κυβέρνηση, δεδομένης της εύθραυστης πλειοψηφίας των 153 βουλευτώ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα