Κυβέρνηση με πολλά μηνύματα από Μακρόν

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν τα μέλη της κυβέρνησής του. Εννέα άνδρες και εννέα γυναίκες στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Πέμπτη.

Ο σύμμαχός του νέου προέδρου, Φρανσουά Μπαϊρού έγινε υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ ο Μπρούνο λε Μερ αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας. Η τελευταία κίνηση θεωρείται μήνυμα προς την Άνγκελα Μέρκελ, καθώς μιλάει γερμανικά κι έχει πολλές επαφές στο Βερολίνο.

Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Ζαν Ίβ λε Ντριάν, που ήταν υπουργός Άμυνας του Φρανσουά Ολάντ, ενώ υπουργός Εσωτερικών θα είναι ο σοσιαλιστής δήμαρχος της Λυόν, Ζεράρ Κολόμπ. Στο υπουργείο Άμυνας, ο Μακρόν έκανε την έκπληξη και έχρισε υπουργίνα τη Σιλβί Γκουλάρ .

Το χαρτοφυλάκιο των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αναλαμβάνει η κεντρώα Μαριέλ ντε Σαρνέ. Υπουργός Συνοχής και Εδαφών (σ.σ. τα υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας) αναλαμβάνει το δεξί χέρι του Μακρόν κατά την προεκλογική εκστρατεία, Ρισάρ Φεράν.

Υπουργός Περιβάλλοντος αναλαμβάνει ο Νικολά Ιλό, δημοφιλής πρώην παρουσιαστής της τηλεόρασης και ακτιβιστής για το περιβάλλον, ενώ ο Ζεράρ Νταρμανίν, πήρε το χαρτοφυλάκιο του προϋπολογισμού.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα