«Κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων και Αριστεράς, χωρίς τη Ν.Δ.»

Κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων και Αριστεράς, χωρίς τη Ν.Δ. προτείνει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος με αφορμή τις επιστολές προς τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και τον ΣΥΡΙΖΑ για μια προοδευτική διακυβέρνηση. «Διάλογος χωρίς προαπαιτούμενα και λογικές «αποκλειστικών συνομιλητών» είναι η απάντησή του σε συνέντευξή που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ  ξεκαθάρισε επίσης ότι το κόμμα δεν ετεροπροσδιορίζεται και η στρατηγική συμμαχιών της καθορίζεται από το πολιτικό περιεχόμενο.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος εκφράζει επιφυλάξεις σχετικά με το κάλεσμα της Χαριλάου Τρικούπη για το ιδρυτικό συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης», ενώ ξεκαθαρίζει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν ετεροπροσδιορίζεται και η στρατηγική συμμαχιών της καθορίζεται από το πολιτικό περιεχόμενο.

Παράλληλα, προτείνει κυβέρνηση όλων των προοδευτικών δυνάμεων και της Αριστεράς, με μέτωπο έναντι της ΝΔ.

Για το θέμα της προεδρικής εκλογής, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ εκτιμά ότι «δεν θα καταστεί δυνατό να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή», λόγω της πολιτικής λιτότητας που ασκείται. Δεν αποκλείει, πάντως, «άλλες να είναι οι εξελίξεις, που μπορούν να φέρουν την εκλογική αναμέτρηση νωρίτερα».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα